Vroče ta hip: organic beige

Bež je beseda, izposojena iz francoskega jezika, ki je prišla na Poljsko konec 19. stoletja. Prvotno je bila tako določena naravna barva ovčje volne. Danes ime “bež” pokriva celo paleto odtenkov: od svetlo rjave do rumenkasto sive. Če za notranje prostore drži, da je bež barva zelo dobra alternativa beli, ker deluje veliko bolj toplo in prijetno, podobno velja na modnem področju. Plus bež barva je bila od nekdaj značilna za jesen in zimo, predvsem za tiste, ki niso preveč za črno in si vseeno želijo imeti na sebi nekaj svetlejšega. Samo pomislite na plašč in bo vse jasno: prav bež je tisti, ki je od nekdaj najbolje prodajan. “Organic beige” odtenek je tisti, ki je močno zaznamoval zimsko kolekcijo priljubljene Patrizie Pepe. Italijanska oblikovalka je znana po ženstveni in preprosti modi, ki pa je izredno sofisticirana. Ta barva dodatno poudari vse kroje, o tem se lahko prepričate tudi same …

Če bi me zdaj vprašale, kateri so top kosi v organsko bež barvi, ki je torej zelo naravna in marsikdaj že skoraj nude, v smislu kože, bi rekla, da karkoliko boste izbrale bo prav. Jakne, plešči, obleke, pasovi, torbice, kostimi, čevlji…v tej barvi je vse lepo in super je, da lahko stavri plastimo tudi ton na ton, saj se vse zelo lepo zlije. Če pa si želite nekaj kontrasta lahko dodate belo ali črno, tako boste namreč ostale zelo kalsične, lahko pa je tudi nekaj povsem drugačnega za prav tako drugačen učinek, kot denimo roza ali rumena. Ženske, ki imajo svetlo polt in svetle lase imajo mnogokrat občutek, da bež ni zanj; poskusite dodati temno rjavo, prav tisto čokoladno, in pa kakšen zlat dodatek v smislu nakita: učinek naj bi bil zelo pozitiven.

Bež je seveda tudi odlična podlaga za vse tkanine z rožami in za karo vzorec, ki v tej različici prijetno zaživi. Skratka, čas je, da ga potegnemo iz omare in v njegovi družbi dobro zablestimo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Draga Lorella,
    Danes si bila na Dobro jutro še prav posebej lepa v tej črni oblekici z rožami. Vem, da je neumestno vprašanje, pa vseeno, ali lahko zaupaš, od katere firme je. Hvala. Z veseljem te gledamo in poslušamo.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.