Za boljši spanec

Pravijo, da sta naša volja in naše zdravje pogojena s tem, kako dober je pravzaprav naš spanec. Bo že držalo, saj vsak od nas najbrž še kako dobro pozna občutek neprespanosti in “polomljenosti”, s čimer skozi dan preprosto ne moremo funkcionirati, kot bi v resnici morali. Poleg prave vzmetnice in blazine, pa tudi miru, so tu še nekateri, sicer manjši, pa vendar vseeno pomembni detajli, s katerimi lahko ustvarimo kar najboljše pogoje za prijetno, udobno noč.

Pinterest

Kakovostna posteljnina – lahko naredi še kako ogromno razliko. Naravni materiali poskrbijo, da se ne potimo, hkrati pa mnogi  strokovnjaki vse bolj poudarjajo tudi lepotni aspekt, saj naj bi na primer  ravno svila ponoči preprečevala gubanje obraza, lomljenje las ter še marsikaj drugega.

Pinterest

Dobra pižama – nekako tako, kot posteljnina, tudi ta zahteva kvalitetne materiale, v katerih se bo naše telo počutilo prijetno in udobno. Torej tudi tu vztrajajmo pri naravnem, pa vendar tudi lepem, saj urejenost šteje tudi takrat, ko spimo.

Dišeče milo oziroma kopel – bosta poskrbela, da bomo v posteljo legle z vonjem kože, ki pomirja. Naravnost začaral me je te dni vonj mila Sleepy znamke Lush (mešanica sivke, tonke in ylang ylanga), brez katerega si ta hip ne znam več predstavljati večera, za piko na i pa poskrbijo še preostali proizvodi te linije, sploh losjon za telo.

Lush
Pinterest

Omamna meglica – ki prav tako večkrat vsebuje sivko, ni pa nujno. Izberimo vonj, ki nas pomirja in uspava, pa vendar ne deluje preostro in pretežko za naš nos. Toplo priporočam na primer Relaxing Pillow Mist meglico znamke L’Occitane (mešanica sivke, bergamotke, mandarine, sladke pomaranče in geranije), ki jo zvečer nanesem na posteljnino, morda zavese ali zgolj v zrak, saj je ravno prav močna, da je soba pred spanjem lepo odišavljena, a hkrati ravno prav nežna, da se vonj tudi dovolj zgodaj razblini.

L’Occitane
Pinterest
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.