Ženstvenost mode s poudarkom na linijah

Topla sezona je letos k ženski garderobi prispevala nekoliko več prefinjenosti in čeprav močno popularni ostajajo oversize, ohlapni in predvsem udobni kosi, pa se med trendi vendarle pozna tudi hrepenenje po eleganci. Eden od najpomembnejših detajlov, ki v hipu ustvari čudovito dodelan look, je zagotovo ozek in poudarjen pas, pa naj gre zgolj za sam kroj, morda le zavezan trak ali pa tako zelo zaželen in letos zares IN usnjen pas, ki je pravzaprav v tem obdobju lahko tudi pleten. Ko temu dodamo še poudarjena ramena in napihnjene rokave, široko padajoče hlače oziroma zvončasto krojeno krilo, dobimo eno letošnjih najlepših spomladanskih podob.

Luisa Spagnoli
Luisa Spagnoli
Luisa Spagnoli
Luisa Spagnoli
Luisa Spagnoli

Stisnjen pas, pa naj gre za srajco, bluzo, top, obleko ali kar blazer oziroma trenč, je tokrat pogosto kombiniran s kosi, ki jih krasi volumen. Za vse, ki stavite na ljubkost, so te mesece še vedno modni tudi veliki, čipkasti in vezeni ovratniki, medtem ko vse tiste, ki vam je bližje minimalizem, ne boste izpustile priložnosti za kombinacijo klasične bele srajce, rjavega pasu in retro kavbojk. Pravzaprav se poudarki na ženstvenih linijah poznajo prav na vsakem koraku, modne so celo tovrstne trenirke, pižame in kaj kmalu tudi kopalke, sploh tiste enodelne.

V kolikor kos ni namenjen poudarjanju linij, si jih z nekoliko premišljenosti in domišljije ustvarimo kar same, za kar v resnici ne potrebujemo veliko. Velik plus le-tega pa ni zgolj v modnosti in eleganci, temveč tudi v navideznem ustvarjanju daljših nog in ozkega pasu, kjer se za navdih resnično velja ozreti po preteklem stilu 60., 70. in celo 80. Ob tem ne pozabimo še nekaj elementov za tisto najlepšo piko na i to vročo sezono: velike, opazne gumbe, velike žepe in delikatne obrobe.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.