Costa coffee: žametni okus, ki reši vse tegobe

Zanimivo, da medtem ko pišem članek, pijem kavo. In zdi se mi, da me prav kava spremlja v vsakem trenutku življenja, sploh takrat, ko sem doma in uživam v družbi sebe. Kava je obred, je trenutek, ki ga delimo s prijatelji, a kar je pri kavi tako zelo posebno in neprecenljivo, je prav to, da je kot objem, ki si ga privoščimo sami in življenju ukrademo nekaj trenutkov le zase. Kava v prostem času torej, a tudi takrat, ko potrebujemo energijo, preprosto nekaj dobrega ali zbistritev misli. 

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Če pomislim na kavo, pomislim tudi na njeno zgodovino in na neprecenljivo zrno, ki potuje zelo dolgo, da pride do nas. Kava ima tudi to moč: da pripoveduje zgodbo s pomočjo okusa, običajno brez besed, z aromo in vonjem, ki se dvigne visoko v zrak in če zapremo oči, no, potem smo lahko v kateremkoli kraju na svetu. V času, ko se zdijo potovanja tako zahtevna in daleč, nam kava ponudi tudi to: da smo, kjerkoli želimo biti. Costa Coffee, ki sta jo leta 1971 v Londonu ustanovila brata Sergio in Bruno Costa, priseljenca iz Italije, danes posluje na 31 mednarodnih trgih, kar me ne čudi, saj ima zelo zanimivo, bogato zgodbo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Brata Costa sta preizkusila 112 mešanic, preden sta se odločila za tisto, ki si zasluži postati Signature Blend, legendarna mešanica srednje pražene kave nežnega okusa, po kateri so postali prepoznavni. Danes je manj kot 5 % vseh kavnih zrn na svetu dovolj dobrih za Costa Coffee. Vsa zrna se pražijo počasi, da ohranijo čim več naravnih olj, zaradi česar ima kava bolj nežen in bogat okus. Ponudba obsega široko paleto mešanic in formatov, v kateri se nahaja kava v zrnu, mleta kava in kava v kapsulah, ki je trenutno pravi hit. Saj veste, kako je s tem: pravijo, da ima vsak svojo kavo in vsak potrebuje svojo mešanico, ritual in vonj. Skozi čas se ta okus niti ne spremeni, ker postane kava del našega življenja in hkrati “dodatek”, ki si ga moramo nujno privoščiti.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kaj pa ženske? No, za nas je kava še kako pomembna. Simbol druženja, klepeta in prostega časa, povezujemo jo s trenutki, ki so nam najbolj pri srcu. Ko se njen vonj dvigne v zrak, vemo, da je to naš trenutek in ga res nikoli ne zamudimo. Tudi sama uživam v kavi, kot veste sem zvesta tisti, ki jo pripravim doma. Od vseh obredov, ki jih imam, je pitje kave tisti, ki se me najbolj dotakne. Vidim ga kot nekaj popolnega in sproščujočega, ki mi zna vsakič znova podariti nasmeh in iskrico v očeh. In veste kaj je še zelo pomembno? Da kavo piješ sam ali v družbi in vedno, prav vedno ti je lepo.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.