Zimsko udobje doma

Včeraj sem pospravila smrečico in vse ostale božične lučke in okraske ter na koncu pomislila, kako žalostna in prazna izgleda zima brez vsega tega. Dom v januarju vedno dobi priokus nekakšne sivine in tihe melanholije, kljub temu, da ta mesec hkrati prinaša tudi nov začetek, upanje in osvežitev. Pomembno je, da se ne prepustimo mrzlemu vzdušju, temveč si tudi oziroma predvsem doma pričaramo veliko topline, mehkobe in nasploh udobja. Ni vse v praznični dekoraciji, kar nekaj je namreč tudi takšnih malenkosti, ki našemu domu v hipu vdahnejo dušo in mir.

Številka ena so zagotovo sveče. Ni nujno, da so dišeče, čeprav ravno tiste pogosto dodajo piko na i zimski toplini doma, sploh ko prostori zadišijo po cimetu, pomarančah in vaniliji. Prižgimo torej svečko na mizi, na omarah ter okenskih policah in dom bo takoj dobil poseben čar. In za vse, ki imate doma kamin, toliko bolje in blagor vam, ni lepšega kot vroča čokolada, čaj ali kava in dobra knjiga v družbi prasketajočega ognja.

Obvezna “oprema” v zimskih mesecih so tudi topli copati, debele nogavice in pletene odeje, čisto posebno udobje pa nudijo še nekateri drugi materiali, kot je recimo žamet. Dnevni sobi in spalnici se lepo podajo tudi drobne lučke, ki nas seveda spominjajo na praznični čas, pa vendar mnogi v njihovi ljubkosti uživajo kar skozi vse leto. Prav tako z nami ostajajo drobne dekoracije, kot so smrekove vejice, storži, cimetove palčke in posušeno sadje. In ko že omenjamo suho, naj bo takšno tudi cvetje, ki je zagotovo lepše kot umetno, hkrati pa ogromno prispeva k tisti pravi toplini zimske pravljice.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.