12 stvari, ki jih ne veste o meni

Ta članek je bil pravi izziv, saj ni enostavno pisati o sebi, čeprav imam najraje na svetu kolumne, ki jih pišem prav za glitter, a najti neobičajne stvari o sebi, predvsem pa stvari, ki jih drugi še ne vedo, je kar zapleteno. Ker sem medijsko izpostavljena, imam vedno občutek, da sem že povedala vse in še več, v resnici pa je tako, da poveš tisto, kar želiš v tistem trenutku. In vsekakor ne poveš stvari izven konteksta, a tukaj konteksta ni, zato se lahko poigram in imam popolnoma proste roke. Malo za šalo in malo zares je nastal ta seznam … Kdo ve, morda se tudi kje najdete!

Foto in make-up: Biljana Babič
 • Lorella je ime, ki mi ga je mama nadela v Afriki, ker sem tam preživela otroštvo. Če ne bi bila Lorella, ki je bilo za Afričane še kako neobičajno ime (in tudi v Sloveniji ni ravno običajno), bi bila Raffaella, zato sem kar srečna, da je mama izbrala ime, ki ga imam.
 • Sem odlična kuharica in bi lahko za štedilnikom ustvarjala cel dan. V zadnjih letih pečem toliko piškotov in peciva, da bi lahko nahranila pol obale. Na koncu bolj malo pojem, obožujem pa peko za druge, ker se mi zdi, da te sladke stvari naredijo srečnega.
 • Bojim se gneče. Ne maram prostorov ali dogodkov, kjer je ogromno ljudi, izjema so koncerti, tam pač potrpim. Že kot najstnica nisem marala hrupnih prostorov ali gneče na ulici; moja Sofia je to podedovala od mene.
 • V življenju se nisem napila. Alkohola ne pijem zato, ker mi ni všeč. Nekajkrat na leto poskusim super sladko, desertno vino in mi tudi prija, drugače sem najraje na vodi, bezgu in Fanti. Prijatelji se vedno šalijo, da me bodo prej ali slej napili in bo še kako veselo … Do sedaj jim ni uspelo.
 • Nosim matchy matchy perilo. Mislim, da bi, če bi imela na sebi črne hlačke in bel moderc, dobila izpuščaje na koži, toliko bi me motilo. Stvar navade in vzgoje, ker je mama ista in me je naučila, da s perilom ne varčuješ in mora biti vedno urejeno, tako kot pižame ali spalne srajce.
 • Moja najboljša prijateljica je mama. Tako je, ker sva si od nekdaj zelo blizu in je oče 15 let delal v tujini, torej smo ga videvali le ob vikendih. V tem času se je odnos z mamo zelo okrepil, danes vem, da lahko vedno računam nanjo. Karakterno sva si zelo različni, a tudi v tem je čar tega prijateljstva.
 • Zbiram nalepke, blokce in darilni papir. Od nekdaj so mi stvari iz papirnice noro všeč in doma ima omaro samo za te stvari. Res jih je preveč, ker sem s tem obsedena. Imam pet dnevnikov za leto 2018 in že gledam tiste za 2019, čeprav na koncu pišem obveznosti le v enega, ker drugače ne gre.
Foto in make-up: Biljana Babič
 • Noro ljubim red in všeč mi je, če je doma vse pospravljeno. Delo doma me zelo sprošča, ko sem v stiski, čistim tla, šipe in kopalnico, če sem pod stresom, prav tako, in preden grem na dopust, naredim generalno čiščenje in ko pridem domov, mora biti vse na svojem mestu. Med mojimi top užitki je likanje – ne, nisem nora, resnično mi je všeč.
 • Sem zelo hitro prizadeta, a se ne užalim. Slaba stran mojega karakterja je nedvomno ta, da zaprem vrata in nič ne rečem, zato človek ne ve, da so zaprta in zna biti tako, da še naprej trka. Ker sem po horoskopu rak, se hitro zaprem in grem pod svojo skalo, rabim mir in ne maram, da me tam drugi iščejo ali najdejo.
 • Deset let sem grizla nohte, nakar sem se neko poletje odločila, da je zdaj dovolj in uspela pustiti, da normalno rastejo. Bila sem stara 17 let in takrat prvič videla, kakšne so moje roke z normalnimi nohti. Bile so mi všeč in sem od takrat “pozdravljena”.
 • Nisem imela nobenih operacij in nikoli nisem imela mavca. Sem načeloma zelo zdrava in očitno ne prav štorasta, tako da se trenutno še držim. Glede lepotne kirurgije pa nimam nič proti, sama pa ne vem, če bi se odločila, mislim, da bi se zelo bala, da gre kaj narobe in postane moj obraz odsev tega, kar je zdaj.
 • Sem grozno ujeta v 90. letih in še vedno obožujem filme, ki najbrž za mlado generacijo niso za nikamor: Čedno dekle, Footloose, Briljantina in Ghost – Duh. Doma imam tudi celo serijo DVD-jev serije Gilmore Girls, ki sem jo pogledala med nosečnostjo in ostaja moja najljubša. Tudi zdaj si jo z veseljem zavrtim in zraven spijem en liter kave, tako kot to počenja Lorelay, glavna junakinja. In da, ime ni naključje.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

11 komentarjev
 1. O, lušten zapis. Marsikaj od naštetega sem že razbrala iz tvojega pisanja, da imaš rada red, blokce, dnevnike….;-)) (ok, tole z likanjem si niti predstavljati ne morem, da je komu lahko užitek, klobuk dol;-))))))
  Veš kaj pa jaz vedno pomislim, če perilo ni lepo, kaj če se mi kaj zgodi, pa me bodo morali z rešilcem peljat kam, jaz pa ne bom imela lepega perila! :-)))) groza res:-)))

  No, pa lep dan;-)
  Darja

 2. Heej, vedno mi je v veselje prebirat takšne zapise.
  Oh, kolikokrat se zalotim, kako razmišljam o drugih ženskicah, kake navade imajo, kaj najraje jedo, delajo..si ustvarim neko svojo sliko. Še najraje to delam na morju..hihi. Verjetno sem ena redkih, ki ima celo rada, da je še kdo na plaži in si potem ustvarjam zgodbe 😉 Se sprašujem, kje je kupila te lepe kopalke, kako shaja v resničnem življenju, ali dovolj spi ob 3 otrocih, kakšno službo ima..hehe.
  In kot pravi gospa Darja..jaaa, tudi jaz moram imeti lepo perilo iz istega razloga ;);)

  Lep dan želim :*:*

 3. Lušno 😉 uf, tudi jaz ne maram gneče 😉 in kupujem bokce in planerje, pa spravljam vrečke in vrečice 🙂 in potem pomislim, če je z mano vse ok 😉
  Glede perila, pa isto kor pri Darji, kaj pa če me pelje rešilc?!? 😉 😉
  Bodite lepo!

 4. Drage predhodnice in draga Lorella:),
  Z vsem se z veseljem pridružim:), perilo je res pomembno…kaj pa če…., no likanja se ravno ne veslim zelo preveč(:, čeprav brez njega ne gre, red je pa zame prav tako pomemben:), lušten in lep zapis…lepo poljetje vsem,
  Objem tebi Lorella
  Karin

 5. Draga Lorella,
  veš nisi edina, tudi meni je likanje všeč, me sprošča, pomiri… 🙂 , rada sama uživam ob kavi, ko je vse pospravljeno, pa tudi napila se ga še nisem, čeprav sem že čez 40 … za naprej pa ne rečem nič, nam me življenje preseneti
  So mi pa všeč vsa naša priznanja sebi pa drugim,
  Uživajte 🙂

 6. Drage moje vse…
  rekla bom samo to: ne vem, kaj b brez vas. Hvala, ker me tako močno čutite in ker ste del mojega življenja. Vsak dan poskrbite, da je moje bivanje na zemlji zelo, zelo lepo. Objem xoxo

 7. Draga Lorella…. vidim, da sem s sliko, ki sem si jo ustvarila o tebi, kar zadela… zato te tudi tako rada spremljam/gledam in prebiram tvoje prispevke…. še naprej ostani taka, kot si…. in … nam lepšaj dneve s svojimi zapisi… <3

 8. Super. Zelo življenjsko in prijetno branje. In se pridružujem pri likanju in blokcih .
  Vedno je zelo prijetno brati tvoje kolumne. Polepšajo mi dan ❤
  Pošiljam ti en velik poletni objem
  Mojca

  1. Mi je všeč, da nisem edina norka, ki rada lika 🙂 Hvala za prijazne besede, maham in pošiljam veliko dobre energije! xoxo

 9. Super članek. Kje pa kupuješ luškane, šik blokce? Tudi jaz imam rada red in hišna opravila, kuhat ne maram preveč, čistim, likam, sesam pa zelo rada. Verjetno vam je znana knjiga od Marie Kondo: UMETNOST POSPRAVLJANJA. Čudovita knjiga. Ne maram gneče tudi jaz ne.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.