58 let ljubezni

V današnjem času je malo stvari, ki trajajo. In nasploh živimo tako, da je vse samo iluzija. Vedno se sprašujem, koliko korenin bo pri naši mladi generaciji, saj se bojim, da so prehitro zadovoljni s tem, kar je na površju, in se premalo ukvarjajo s tem, kar je v globini. In včasih me celo prešine, da v globini ni veliko, pa čeprav vem, da smo mi, starši, tisti, ki moramo poskrbeti za te neprecenljive vrline. In zato sta onadva izjema in sta tudi obzorje, ki ga je zelo težko doseči, v času, ko je vse samoumevno. A ljubezen ni.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Mama mi je podarila občutek za estetiko in moč, da bi znala vedno verjeti v svoje sanje. Dvignila me je takrat, ko sem bila na dnu in tudi takrat, ko ni razumela, je pa sprejela, ker dobra mama včasih zna biti tudi tiho, največkrat pa najde pravo besedo, ko je nihče na svetu ne bo znal najti. Midve sva vedno potovali v mislih, v bistvu sva bili po vsem svetu in vsak dan je dovolj le pogled zato, da ujameva misli in ne potrebujeva razlag. Nekatere stvari preprosto so in opažam isto povezanost med mano in Sofio, zato je to še dodatno potrdilo, da naključij ni.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Moj oče je 15 let delal v Italiji. Domov je prišel vsak petek in odšel v nedeljo. Imela sva vzpone in padce, tako kot vedno pri hčerah in očetih, ker me odrastemo, v njihovih očeh pa smo vedno stare dobrih 10 let in da, življenje zna biti zelo kruto. Vse sem razumela šele takrat, ko sem postala mama, zato hvala ti še enkrat, moja ljuba Sofia, zvezdica na nebu, ker si znala narediti red in najti besede za tišino, ki me je mnogokrat morila. Moj oče pozna odgovore na vsa vprašanja, če so poslovna, ima zanje tudi rešitve. Je človek, ki zazna belo ali črno, pri njemu ni ogromno odtenkov, kar ga včasih naredi surovega, vendar pride vedno do bistva. In da, zame, ki celo življenje žongliram in ovinkarim, ni ravno enostavno, a z leti vse bolj cenim to sposobnost in mi je žal, da je tudi sama nimam. Morda zato, ker gledam na življenje skozi roza očala in potem je tako, da se mi neprestano prikazujejo mavrice, tudi tam, kjer jih ni, kar ni vedno dobro.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

4. avgusta sta moja starša praznovala 58 let ljubezni. Mamo večkrat vprašam, kako jima je uspelo, saj so določene številke v sodobnem času že skoraj neverjetne. “Kompromisi” je njen odgovor in tudi to, da marsikdaj stvari preslišiš ter jim ne daš prevelikega pomena, saj ga dejansko tudi nimajo. Hmm, jaz pa sem na drobno in pod lupo gledam vsak izdih in vdih, vsako besedo, pogled in trepetanje, in to mi da še bolj misliti, ker vem, da bi morala marsikdaj spustiti, pa nisem ravno vrhunska na tem področju. A se izboljšujem. Vsaj poskušam in verjamem, da mi bo uspelo. Tudi to je nekaj.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Sprehajamo se po Grožnjanu, toliko generacij na kupu, toliko različnih pogledov in toliko ljubezni. Najprej med njima in potem še med nami. Sofia me prime za roko in zašepeta: “Poglej, moja noniča, kako sta lepa.” Brezhibnost je zadela njene zelene oči in prav v njih se zrcali ljubezen, občutek večnosti, ki ga z besedami težko opredelim. In ponovno pomislim, da so nekatere stvari le večne, če jih znamo čuvati, razumeti, ujeti v pravem trenutku in da, tudi sklepati kompromise. Morda je vse prav v tem, da dihamo skupaj in četudi se kdaj ne ujamemo, se vseeno podpremo, brezpogojno, preprosto zato, ker ljubezen potrebuje čuvanje, tankočutnost in dobro mero inteligence.

Vir: osebni arhiv

Cara mamma e papà, iz srca vama želim vse najboljše, še mnogo let zdravja in skupne ljubezni, vse tja do zvezd in za vekomaj, ker čarovnije so pač takšne, nepremagljive in dejansko večne.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

27 komentarjev
 1. Najbolj pri teh fotografijah mi je všeč, ker niso dane v filter. Natur fotografija je zame še vedno zakon. Ja, draga Lorella, tudi tebi se na eni vidi nekaj gubic in prav je tako. Pa ni mišljeno zlonamerno.

 2. Izjemne fotografije, izjemna toplina, ki sije iz njih. Upam, da boš kakšno uokvirila. In odličen Intimissimi stajling!

  XOXO 🙂

 3. Lepo napisano 🙂 in lepa, povezana družina.
  Tudi sama vedno rajši zahajam k mami, pri njej je vse boljše, še kruh ima poseben okus 😉
  Potrebujemo še kaj drugega? Mislim, da ne.
  Pozdrav 😉

 4. Čudovit zapis in fotografije. Užitek vas je brat in gledat, balzam za oči in dušo. Vse dobro vam želim in še veliko takih dni!

 5. Lep pozdrav z Gorenjske.
  Iskrene čestitke za ljubeznivo življenje, za lep zapis in predstavitev.
  Tudi nam, naključnim, ki to beremo in gledamo je lepo pri srcu.

 6. Zelo lepo vas je videti, prisrcno in vas zapis glede odnosa med vami in ocetom, mi je tako znan, odpru mi je rano , prepozno sem spoznala, da mi je oce vedno zelel le najboljse…zdaj se z njim pogovarjam le se preko misli…odsel je, prezgodaj…
  Bi pa dodala se to, zelo ste mi vsec taka preprosta, minimalisticna oprava, in sploh raznezenost ob vam dragih, ki jo kazete, je tako pristna..
  Vse lepo vam vsem in se na mnoga leta.
  Lep pozdrav:))

  1. Draga Vesna, prepričana sem, da te oče še vedno čuva in v mislih, tako kot ti, močno objame. Objem še od mene in hvala, ker si prebrala.

 7. Kako lepo je videti različne generacije, kako se razumejo med seboj. V teh časih je to že prava redkost. Vsi hitijo, nimajo časa…. Pride dan, ko imaš čas, pa je prepozno in ni poti nazaj.
  Lepi ste in vsem za zgled!
  Staršem želim še veliko trdnega zdravja in še na mnoga leta, vama lepotički pa še veliko srečnih in nasmejanih dni z njima!

 8. Cestitke za castitljivo obletnico. Obcudujem vas, tri generacije, polne zivljenjske energije. In zelo dober in uporaben nasvet: da marsikdaj stvari preslišiš ter jim ne daš prevelikega pomena…pa je ze manj nepotrebnih konfliktov. Ceprav je vcasih tezko. Lep vecer vsem stirim. Objem

 9. Iskrene čestitke in še na mnoga leta! V knjigi gospe Isabelle me je najbolj navdušilo, kako brez občutka žrtvovanja se je podala z očetom v Gano in kako zaščitniški je bil do družine oče. Lepo vas je videti, imejte se še naprej radi

 10. Iskrena hvala za podeljeno…res navdihujoče…

  Spoštovana Lorella, z največjim veseljem prebiram vaše zapise, razmišljanja, navdihke…, ki me bogatijo.

  Hvala vam in vse dobro vam želim!

 11. Pozdravljeni.
  Da je zapis pomensko cudovit, je dejstvo, da so podobe všečne, tudi, je pa še nekaj zelo res. Izvrstno obvladate jezik, se pač ukvarjam z njim in vsak zapis preberem tudi s tega zornega kota. Če je vse vaša zasluga, iskreno čestitam, če je kakšna pomoč vmes, pa tudi ni nič narobe. Vsekakor vam za jezik ni vseeno. Seveda pa ne bilo nič, če bi ne bilo ničesar za ubesediti. Čestitam!
  Lep pozdrav.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.