#6 Moje življenje, moja pravila

Dragoceno je to življenje in vedno pomislim, da je prav škoda, ker imamo le eno. Ne vem, kje ste v tem trenutku, a srčno upam, da dihate z novim začetkom. Očara me ta beli list papirja, ki je pred nami in nam omogoča, da same napišemo svojo zgodbo, postavimo nova pravila, obujemo visoke pete, dodamo rdečo šminko in, kaj naj rečem, svet je naš. Tako sem tudi ta teden razmišljala o osebnih pravilih, ki se jih bom držala, tu in tam pa jih bom tudi kršila, ker nisem popolna, zato imam dober izgovor.

Ženska družba je neprecenljiva

Včeraj sem bila v kinu s prijateljicami, gledale smo Aquamana, ker je igralec tako dober in tako pravi Tarzan, da si nismo mogle pomagati. Ena noseča, ki je z veselim obrazkom hrustala takose poleg mene, in ostali dve v hihitanju in občudovanju Jasona Momoe (mo mo mo, kako je dober! Zaradi meni bi lahko bral tudi telefonski imenik, pa bi se še vedno slinila kot polž). Evo, to so trenutki, ki jih ne zamenjam za nič na svetu. In trenutki, ko veš, da imamo ženske nekaj skupnega, ki nas združuje ne glede na vse, te situacije pa so dokaz, kako ženska družba dobro dene, pa še psihologa več ne potrebuješ!

Vir: Pinterest

Včasih je dobro pokazati zobe

Saj ne da obvladam to področje, a tu in tam se prikaže tisti škorpijon, ki ga imam v luni, in začne vihteti z repom ter ti da vedeti, da si morda stopil čez mejo. Samoobramba nastopi takrat, ko ugotoviš, da imaš sebe preveč rada, da bi dovolila drugim, da kar hodijo po tebi. Če jih kdaj pa kdaj udarimo po glavi in sebi damo brco v tazadnjo, naredimo veliko: premiki, drage moje, ker če si vedno prijazen, je tako, da izgineš v megli. Potem pa te še morski psi pojedo.

Vir: osebni arhiv

Temno modra gre s črno prav vedno

Ne zato, ker je tako rekel gospod Armani, temveč zato, ker se nasprotja privlačijo in barvi, za kateri bi lahko rekli, da ne bosta nikoli šli skupaj, se na koncu poročita. Da razbijemo črno, je temno modra prava zaveznica, da temno modri dodamo kanček leska, je črn blazer z bleščicami odlična stvar. In tako kot se mnogokrat zgodi v življenju, so določene stvari ne prvi pogled nerazumljive, pa vendar se zgodijo. Lahko jih sprejmeš ali se braniš do onemoglosti, a lažje prideš skozi, če jih začneš gledati iz drugega zornega kota. Nekako tako kot roza in rdeča.

Vir: Just The Design

Če si mavrica, si mavrica

… mi je nekoč rekla psihologinja. Mislim, da imamo v življenju prav vsi določeno poslanstvo in super je, da so si ta poslanstva tako različna. Danes sem mavrica zato, ker vsebujem vse barve sreče in pred kratkim tega niti ne bi izjavila, saj me je okolje naučilo, da v kolikor si srečen in zadovoljen, moraš biti tiho, drugače postaneš moteč. Govoriti o tem, kje smo, je pomembno zato, da se lahko premaknemo in da damo predvsem sebi vedeti, da smo razumeli lekcijo. Zato ne vem, če bom jutri gledala zvezde iz najglobje jame, vem samo za danes. In zelo všeč mi je biti mavrica.

Foto in makeup: Biljana Babič

Nekatere situacije so preprosto pomota

Povem vam, da sem dolgo iskala obrazložitev in poskusila razumeti, zakaj se nekatere stvari zgodijo. Ko sem ugotovila, da odgovora ni, sem lahko sklenila le eno. So pomota. Ok, res je, so tudi rast, a v kolikor nam niso najbolj všeč, je potem tudi tako, da se bomo maksimalno potrudile, da se ne ponovijo. In “pomota” nima nujno negativne note, jaz jo vidim predvsem kot možnost, da lahko nekaj popravimo in, v kolikor se le da, ne ponovimo. V vsakem primeru nikoli ne zgubim upanja in dobro vem, da bo šlo mimo. Zelo hitro.

Vir: Bride

Drage moje, čakam vas danes zvečer ob 20.00 z novo modno oddajo Glitter z Lorello. Juhej, kako sem srečna!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.