8 pričesk, ki vas pomladijo za 10 let

Pogosto me sprašujete za nasvete na področju pričesk. In res drži, da so se časi popolnoma spremenili, tako tudi ženske in posledično pravila, bodisi modna ali lepotna. Nekoč je bilo denimo tako, da so imele ženske pri 50 letih nujno kratko ali krajšo pričesko, češ da so dolgi lasje za mlade. Najbrž je bilo tako tudi zato, ker na voljo ni bilo toliko dobrih produktov za nego in seveda so bile ženske veliko manj osveščene. Po drugi strani se je starostna meja zelo premaknila. Zdi se mi, da so današnje petdesetletnice podobne štiridesetletnicam in včasih prav težko določiš starost osebe, sploh če je zelo negovana in urejena. Kar je seveda super. Za vas sem tokrat brskala po pričeskah in našla osem različnih, ki poskrbijo za mladosten videz. No, saj vem, da smo tako ali drugače vse mlade, a tu in tam je kar dobro poznati določene trike, kajne?

Nežen fru fru

Fru fru je vedno dobra odločitev za ovalne obraze in visoka čela, ima pa še eno prednost: skriva gube. In običajno je tako, da jih je največ prav na čelu. Všeč mi je zato, ker hitro spremeni obraz in prav tako hitro raste, kar pomeni, da v kolikor vam ne bo všeč, boste zelo hitro takšne, kot ste bile.

Foto: Getty Images | Chris Jackson

Kite

Še en mit, ki mu ne smete verjeti: da so le za mlade. V resnici so kite prav za vse, tudi za starejše ženske, seveda pa ne govorim o kitah v smislu Pike Nogavičke: dve vsekakor ne. Mehko speta kita, kita namesto obroča za lase, poročna kita so pričeske, ki ne le pomladijo, temveč tudi poskrbijo za odlično mero romantike.

Foto: Getty Images | Dimitrios Kambouris

Gibanje

Super je za vse tiste, ki nimate ravnih las. Letos je tako ali drugače modno, da je pričeska čim bolj naravna. Najpomembneje je, da se navadite na svoje lase in jih sprejmete takšne, kot so. Če so malo nagajivi, bo ravno prav, ker je gibanje odlično zato, da omehčate obrazne poteze, kar je še bolj vidno, če imate pramene.

Foto: Getty Images | Charley Gallay

Kratko

Kot Audrey v znamenitem filmu. Kratko je resnično super, ni pa za vse. Marsikatera bo mislila, da so kratke pričeske lepe, če imaš malo las, drži pa prav nasprotno. Za dobro kratko pričesko moraš imeti kar goste lase, drugače jih bo zelo težko ukrotiti in glava ne bo imela nobene pametne oblike.

Foto: Getty Images | Jamie McCarthy

Klasični paž

Je res klasična odločitev, a ima svoj šarm. Nekako tako, kot ga nosi Anna Wintour, idealen tudi za manjše obraze, ne pa preveč posrečen, če je obraz zelo okrogel. Lep je takrat, ko so lasje popolnoma ravni, saj je vse na svojem mestu. Gledamo ga že sto in več let, a se ga še vedno nismo naveličali.

Foto: Getty Images | Dave Kotinsky

Razmršen, daljši fru fru

Še ena lepa, elegantna pričeska. Daljši fru fru je super zato, ker ga nosite na stran in je zato veliko manj strog kot navaden. Če so lasje do ramen, potem ste zmagale: ta pričeska deluje dobro na vseh obrazih, zahteva pa rahlo valovite lase. Malo si boste pomagale z likalnikom, da dobite pravo obliko in pri tem fru fruju je tako, da mora imeti pravo dolžino, saj le takrat pade tako, kot je treba.

Foto: Getty Images | Mike Windle

Razmršeno vse

V smislu, da ste pravkar prispele iz morja. Kot veste je danes veliko produktov za tako imenovani beach style; ti produkti vsebujejo snovi, ki delujejo podobno kot sol in morje. Zanimivo, kajne? Kar je bilo nekoč nedopustno, je danes mladostno in navihano. Tukaj ne potrebujete likalnika ali glavnika, samo dober šampon in peno za lase.

Foto: Getty Images | Dimitrios Kambouris

Prameni

Še vedno velja pravilo, da so pri obrazu najbolj dobrodošli. Pač poskrbijo, da delujemo mlajše. Trik je v tem, da ne smejo preveč odstopati od naše naravne barve las, drugače izgledajo preveč umetno. Vedno imam občutek, da je kultna Sarah Jessica Parker pravi primer tega podviga: njeni so naravnost brezhibni. In da, za dobre pramene potrebujete odličnega frizerja!

Foto: Getty Images | Michael Loccisano

Mar ni tako, da so vse te ženske čudovite?

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.