86.400 sekund življenja

Tisti, ki me poznajo, dobro vedo, da načeloma ne maram elektronske pošte z eno in isto vsebino, ki jo pošiljamo stotim ljudem, predvsem zato, ker se mi zdi neosebna. Po drugi strani pa se tu in tam le najdejo sporočila, ki se te dotaknejo in ob katerih začneš malo razmišljati, kako so ti pravzaprav spremenila dan. Zato z vami delim mail, ki mi ga je včeraj poslal najboljši prijatelj in me je za nekaj trenutkov ustavil; ne vsebuje odkritja tople vode, le prijazne besede, ki te spomnijo na dejstvo, da je vse minljivo. Zamislite si, da vam ena banka vsako jutro na račun nakaže točno 86.400 evrov. Kaj boste naredili z njimi? Ta banka ima dve pravili.
vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Prvo pravilo se glasi: Vse, česar niste porabili tekom dneva, se vam zvečer odvzame. Ne smete goljufati niti prenakazati denarja na drugi račun. Imate pravico, da ga potrošite v istem dnevu, ampak ne pozabite, da vsako jutro, ko odprete oči, banka odpre nov račun in spet dobite novih 86.400 € in tako vsak naslednji dan …
Drugo pravilo: Banka lahko prekine to »igro« brez kakršnegakoli opozorila. V vsakem trenutku vas lahko obvesti, da je vse končano in da se račun zapira.
vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nobenega dvoma ni, da boste ves dobljeni denar porabili za zabavo in nakupovanje daril zase in za tiste, ki jih imate radi. Mogoče boste podarili kaj tudi tistim, ki jih ne poznate, samo da vam banka ne bo vzela denarja nazaj. Trudili se boste, da vam vsak evro prinese srečo in zadovoljstvo. Ampak kje obstaja takšna banka? To čudežno banko imamo vsi na razpolago. To je ČAS. Vsako jutro, ko se zbudimo, nam naša življenjska banka odpre novi kredit s 86.400 sekundami življenja. Vse, česar ne bomo naredili ta dan, je izgubljeno. Včeraj je za vedno odšlo. In vsako naslednje jutro se ta magija ponovi. Zato ne pozabimo neizogibnega pravila, da banka lahko zapre naš račun vsako minuto brez opozorila. V katerem koli trenutku se naše življenje lahko ustavi.

vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Zato uživajte v vsaki sekundi svojega življenja, ker nikoli ne veste, katera bo vaša zadnja …

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.