Art Journaling kot zanimiva metoda proti stresu

Art Journaling izhaja iz dveh angleških besed: Journal, ki v angleščini lahko pomeni revijo, časopis, pa tudi dnevnik. Art je umetnost, torej pisanje v dnevnik, ustvarjanje majhnih umetnin s predmeti, barvami in veliko ustvarjalnosti. Skratka, Art Journaling je neke vrste vizualni dnevnik, nekakšna revija slik, risb, izrezanih podob, pridobljenih iz drugih predmetov, da bi ustvarili nekaj edinstvenega in predvsem osebnega. To je naslednja stopnja od dnevnika, ki smo ga najbrž skoraj vse imele v srednji šoli.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Zakaj je pomemben

Art Journaling je veliko več kot preprosto napisan ali naslikan dnevnik. To je prava oblika umetnosti, ki vam omogoča, da pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot. Poleg tega je tudi ena izmed najbolj uporabljenih tehnik v coachingu, saj je pisanje, prenos na papir vsega, kar imamo v sebi in česar morda nimamo poguma povedati komu drugemu, terapevtsko. Pisanje nam zelo pomaga odkleniti določena vrata in najti nove poti, hkrati nas prisili, da delamo na sebi. Hkrati nam tudi pomaga, da se bolje spoznamo.

Vir: Pinterest

Eden glavnih razlogov, zakaj se lotiti umetniškega dnevnika, je zabava, sprostitev napetosti in igranje s svojo ustvarjalnostjo. Ostali razlogi so:

  • sprostiti stres in se osredotočiti na svoje ideje,
  • izboljšati koncentracijo,
  • osvoboditi misli,
  • povečati ustvarjalnost in
  • spoznati sebe.
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kaj potrebujemo

Za dober začetek potrebujuemo le stvari, ki jih prav gotovo imamo doma: tempere, akvarele, akrilne barve, stare časopise, revije, lepilo, svinčnike vseh vrst in barv, pastele. Art Journaling je resnično edinstven način ustvarjanja in predvsem primeren za vsakogar! Ni nujno, da imate velike ročne spretnosti, potrebujete samo domišljijo. Zelena luč za sugestivne kolaže, misli, brizganje barv: skratka za vse, kar nam lahko pomaga, da se počutimo bolje.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.