Česa sem se naučila po karanteni

Ko sem zadnjič sedela pod drevesi in na milem soncu s prijateljico pila odlično kavo ter dovolila, da se je pogled kar izgubil v neskončnost čarobnega vrta, me je nekaj prešinilo. V njenih očeh sem videla, da mi mora povedati nekaj pomembnega in zdelo se mi je, da me zna presenetiti. “Dovolj je bilo”, mi je potihem povedala, “ta situacija s korona virusom mi je odprla oči, veliko sem razmišljala, predvsem o delu in odnosih, in ugotovila, da mi v času karantene ni manjkalo nič, še najmanj tisti, s katerimi težko izhajam. Zdaj vem, kaj hočem, in mislim, da je čas za spremembo.” In tako je moja ljuba prijateljica pustila vse. Od nekdaj si želi potovati in zaradi napornega dela se je ta strast ustavila. Rada je v družbi in obožuje restavracije ter cocktaile na plaži. Vem, dokaj enostavne stvari, a ko si neprestano v pogonu, preprosto ne zmoreš in postane vsaka majhna stvar nekaj ogromnega.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Občudujem take ljudi, ki so znali prav zdaj potegniti črto in poslušati sebe. Občudujem jih, ker niso le poslušali, temveč tudi slišali in razumeli, kar ni tako enostavno. Tudi sama sem sebi dala ogromno priložnosti in si dovolila, da vse skupaj upočasnim, bilo je super, dokler je trajalo, a je moje življenje tako noro dinamično in nabito z vsem, da se prav gotovo težko ustavim in, kdo ve, morda si tega v resnici niti ne želim. Tako sem začela razmišljati o stvareh, ki sem se jih sedaj naučila in o tistih, ki sem jih dobro razumela. Nastal je seznam, ki je morda tudi vaš, morda pa bi tudi ve kaj dodale in je vsak predlog dobrodošel. Kar je dobro, je dejstvo, da nič ni več samoumevno, vse je dragoceno, v meni in okoli mene.

 • Foto: Zen
  Foto: Zen
  Foto: Zen
  Foto: Zen
 • Naj bi bili skupnost, a vedno nismo. Vsi smo enaki, ko napoči kriza, se morda drugače odzovemo, a letos smo imeli odlično priložnost pokazati, kdo smo, koliko smo pripravljeni pomagati in koliko razumemo, da smo del skupnosti.
 • Življenje je vedno na nitki. Zdi se mi, da sta se starša tako hitro postarala zato, ker sta bila dolgo zaprta in vsa prestrašena, pa tudi jaz sem zgubila kompas za čas in nisem vedela, kateri dan je. In ko zdaj pišem, je že junij in imam občutek, da je v mojem življenju luknja dolga točno dva meseca. Kot bi izgubila spomin.
 • Res smo izgubili smisel za prave stvari. In sem štejem tudi sebe. Brez trgovin ni bilo enostavno, vsaj na začetku, kar mi je dalo misliti o tem, koliko oblek in make-upa imam v omari le zato, ker sem utišala notranje glasove in potešila pomanjkanje ljubezni s kolekcijo čevljev, ki me v resnici res ne zanima.
 • Spoznala sem ljudi, v dobrem in slabem, no, priznam, da marsikdaj zelo v slabem in sem hvaležna za selekcijo, ki sem jo lahko naredila. Hvala vesolje, ker počistiš balast in mi daš možnost, da na življenje pogledam z drugačnimi očmi.
 • V resnici imamo moč. Neverjetno, kako smo se postavili na noge in srčno upam, da ne bomo dovolili slabim novicam, da pridejo do nas, da jih bomo preganjali z metlo in potem premagali zato, ker bo vse dobro. In res bo, če bomo držali skupaj. Jaz verjamem, da zmoremo.
 • Super je bilo ostati v tišini. Videla sem, koliko jo potrebujemo in kako noro dobro je, če me ljudje ne gnjavijo, če ob sebi ne gledam obrazov, ki jih ne želim gledati, če imam dovolj časa, da vzamem dnevnik in pišem, ali preprosto knjigo in razmišljam. Nikoli se nisem bala tišine, zdaj jo celo obožujem. Moja prijateljica, zaveznica in prav gotovo tudi ljubimka. Hvala, ker si.
 • Foto: Zen
  Foto: Zen
  Foto: Zen
  Foto: Zen
  Foto: Zen

  Zdaj pa želim teči. Po svetu, po plaži, po hribih, povsod. Želim povedati ljudem, da jih imam rada, ker sem nekoč to zamudila in je teta naslednji dan umrla, zato si tega še zdaj nisem oprostila. In če mi kaj ni prav, bom prav tako povedala in ne bom tiho zaradi vljudnosti, ker ne želim biti vljudna, želim biti samo jaz.

Foto: Zen

Prijateljici sem obljubila izlet v Benetke, kar tako, da greva na kozarec vina, nekaj dobrega pojeva in pogledava vse izložbe naokoli. To si želim, ker je življenje eno. In, mimogrede, danes imam rojstni dan, še eno leto več, še en delček nove poti, pa tudi gubice, brazgotine, lekcije ter misli, dobre in slabe. Hvaležna sem za vse.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

55 komentarjev
 1. Draga Lorella, danes slaviš svoje življenje, svojo lepoto in svojo dušo. Želim ti mehko travo pod bosimi stopali, nezmotljiv svetilnik v viharju in vse barve ljubezni, ki so tu zate. In privoščim ti razkošje lepote po tvoji meri. Tvoje je, zate je! Objem ❤️

 2. Krasen zapis. Padel mi je v oči lep lak za nohte. Ali mogoče veste, kateri je? Pa prstana sta tudi čudovita. Vse najboljše za rojstni dan, naj bo samo vaš danes.

 3. Krasen zapis….. kot vedno…. čudovite misli in razmišljanha….. in seveda …… vse lepo in dobro ob prazniku! Naj bo lep današnji dan in vsi naslednji ….. do prihodnjega 🙂

 4. Vse najlepše, vse najboljše, veliki koš sreče in da bo vam, draga Lorella, služilo zdravje.
  Lepo praznujte v krogu svojih dragih!

  Veselim se vsakega vašega zapisa, vaših slik, vaših nasvetov in razmišljan!

 5. Draga Lorella, samo dobro zelim ob osebnem prazniku. Predvsem trdnega zdravja in ljubezni. Se veliko dobrih zapisov in lepote, ki jo premores navzven in navznoter. Cutim, ceprav te osebno ne poznam.
  Spet pa danes lep zapis. Meni in druzini je karantena prinesla mir v srcu in manj prepirov. Kar me je razveselilo in potrdilo, da smo na pravi poti medsebojnih odnosov. To mi veliko pomeni. Hvala in srecno!❤

  1. Hvala ljuba Nataša, tudi jaz imam vedno zelo podobne občutke…na drugi strani vas je veliko in vse ste posebne, edinstvene, po svoje meni podobne. Čudovit občutek! Objem

 6. Rojstni dan je nekaj, kar praznujemo le enkrat v leru, življenje naj bo nekaj, kar praznujemo vsak dan.
  Vsi dnevi v letu naj bodo kot posebno potovanje, ki osrečuje. A

 7. Draga Lorella,

  vse najboljše želim, predvsem zdravja in veliko ljubezni!!! Menim da je ljubezen tista, ki poganja ves svet.
  Draga lepotička uživaj dan kakor le lahko!!!
  Še enkrat vse dobro in še na mnoge odlične zapise!!!

 8. Draga Lorella,
  vse najboljše, želim veliko zdravja in ljubezni! Menim da ljubezen poganja ves svet. Draga lepotica še na mnoge čudovite zapise, prav užitek jih je prebrati. Meni polepšajo dan! Hvala ker si!

 9. Iz srca ti voščim ob osebnem prazniku.
  Želim ti zdravja, dobrih odločitev in uspeha ter veliko srečnih trenutkov s tvojimi bližnjimi.

 10. Draga Lorella,
  ostanite zdravi in pozitivni, naj vaša domišljija ne pozna meja, ne ozirajte se na leta, mnenja drugih in resnično bodite še naprej najboljša verzija SEBE!
  Jaz vas zelo rada berem in gledam, ker čutim vašo iskreno dušo in se z večino vaših zapisov tudi zelo strinjam.

  Hvala, ker ste!

  Vesna

 11. Draga Lorella!
  Vse najboljse!
  Z veseljem prebiram vase prispevke in tudi modne prispevke v Dobro jutro rada gledam.
  Rada prebiram tudi o zenskah 50+. Sama sem abrahama docakala aprila.
  En lep morski pozdrav iz Izole,
  Anka

 12. Preljuba

  Leta tečejo, lepota, milina in zapisana beseda ostane.

  Hvala ti draga Lorella in Vse najboljše.
  🙂
  Sem stopničko ali dve za teboj.
  Vsak dan pozitivno preživljam dan ob tvojih zapisih saj si dan moram posladkali z modnimi sladkorčki.
  In še moje vodilo od meni ljube Carrie;
  Ne pozabite se najprej zaljubiti vase.

  Čin čin na Obalo 🙂

  1. Kako lepo! Hvala draga moja, veš, da imam doma majico s tem napisom: Ne pozabite se najprej zaljubiti vase. Moto življenja! Objem

 13. Draga Lorella! Vse najlepše!
  In hvala za čudovit svet, ki ga ustvarjate z iskrenimi, navdihujočimi in pozitivnimi zapisi. xo

 14. Draga Lorella, naj te ima življenje rado! Iskrene čestitke in vse dobro! Prisrčna hvala za vse čudovite zapiše, ki mi ogrejejo dušo. Me rakice imamo poseben čut do sebe in družine. Srečno draga

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.