Chiara Ferragni: vplivnica, ki si upa

Pri Chiari mi je všeč predvsem eno: ko je začela svojo pot, prav nihče ni verjel, da ji bo uspelo, še najmanj modni svet. In ko je trmasto vztrajala, je našla veliko zaprtih vrat, a kaj ko je punca brihtna in se vedno znajde, tudi v smislu, da zleze skozi okno. Zelo osredotočeni na svojo vizijo in način, kako pravzaprav uspeti, ji je na koncu tudi uspelo. Danes je ena izmed največjih modnih vplivnic na svetu in hkrati ženska, ki zna dobro nagovarjati svoje sledilce. Teh ni prav malo, saj jih je samo na Instagramu več kot 22 milijonov.

Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad

Upa si povedati in predvsem biti, prav takšna, kot je. Mnogorat polna ekcesov in na robu dobrega okusa, ampak brez sramu in vedno zelo zvesta sebi. Pričakuje drugega otroka, tokrat punčko in že vemo, da bo dete mini Chiara, v vseh smislih. Čeprav mi njene odločitve in modne poteze niso vedno jasne, jo vseeno zelo spoštujem. Nekajkrat sem v Milanu imela možnost za intervju in sem takrat v živo in na svoji koži videla, kaj pomeni biti Chiara. Najbrž je res, da mi ujamemo le delček njenega življenja in marsikdaj le to, kar nam sama ponuja. Za tem stoji zelo kompleksna in premišljena mašinerija, ki ji omogoča, da deluje tako, kot jo danes poznamo.

Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad

A nekaj res drži. Chiara je pristna, kar ni samoumevno. Ni blond dekle z modrimi očmi in Valentinovo obleko, ki ji jo je nekdo izbral ali jo je nekdo tja postavil. Je takšna zato, ker je plod osebnih izbir in prepričanj in četudi gre kdaj predaleč, no, moram reči, da ji oboževalci vseeno sledijo. Res je: običajno so otroci, a ne vedno, saj tudi sama pogledam, kaj se dogaja na področju Chiare, ne ravno vsak dan, ker nimam časa, ampak me vseeno zanima, kako je z njo ter kaj je oblekla. Ta njen način kombiniranja je sprožil v nas neke vrte voajerizem: kot bi jo gledali na skrivaj in si tako prilastili kos njenega življenja. Če nam ne pripada, nič zato, saj tako ali drugače živimo v norem času, kjer je vse dovoljeno in kar je še najbolj žalostno, tudi vse opravičeno.

Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad
Vir: The Blond Salad

Pri 33 letih si Chiara upa biti vse, kar je. Ko odpre omaro, polno Chanel torbic, vedno pomislim, da bi morale vseeno ležati v platnenih vrečah, ker tako izgledajo kot iz Ponterossa, a to je morda le moj občutek. In potem tiste neonske, lateks barve, ko dobro ne veš, če si v porno šopu ali pri njej doma. Ampak pozor, to ni kritika, želim samo povedati, da zna nositi in pomešati vse in četudi je rezultat bizaren, na njej pač deluje. Morda je tako, da Chiara ne sledi trendom, izmisli si jih doma, medtem ko je na kavču in skupaj z možem igrata Playstation. Se vam zdi grozno? Niti ne, samo vprašajte mlado generacijo in vam bodo hitro povedali: “to je zakon”.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Zelo se strinjam z napisanim; marsikdaj je tako ponesreceno kiscasta ampak kot pravis, na njej deluje in to zato, ker si upa biti kar je.
    Je bila pa njena poroka videti kot iz pravljie, skoraj nadzemeljska bi rekla.

    1. Jaaa, poroka je bila res v smislu ni, da ni. Ona je drugače simpatična, ljudje okoli nje malo manj, a to je druga zgodba, niti ne za javnost 🙂 Objem

  2. :))))) Ja, mladost! Bi rekla kar da je posrečena 🙂 Simpatični autfiti!

    Sedaj bom pa jaz malo “aut”: meni je najlepša na slikah s hrti. 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.