Dobrodošli v leto zajca: pazite na pasti in izzive!

V letu 2023 kitajsko novo leto pade v nedeljo, 22. januarja. S prvim dnem novega leta se po kitajskem luninem koledarju začne leto vodnega zajca, ki nasledi tigra. Na Kitajskem, v svetovnih kitajskih četrtih in v azijskih državah praznovanja ob novem letu trajajo petnajst dni, plus enega: pravzaprav se praznovanje uradno začne na božični večer z družinsko večerjo in konča se petnajsti dan prvega meseca luninega koledarja s praznikom luči. Toda priprave na kitajsko novo leto – ali pomladni praznik – so že od prejšnjih tednov v polnem teku. Med pomiritvenimi obredi in molitvami k duhovom prednikov, obiski sorodnikov in izmenjavo rdečih ovojnic za srečo je kitajsko novo leto pravzaprav eden najbolj srčnih praznikov v kitajski skupnosti.

Pinterest
Pinterest

Kanček čarovniškega in zajec na prvem mestu

Na podlagi mlaja se torej določi datum kitajskega novega leta, ki sovpada s prvim dnem druge lune po zimskem solsticiju (21. december po zahodnem koledarju). Od dvanajstih horoskopskih znamenj kitajskega horoskopa – ki si sledijo iz leta v leto in ne vsak mesec kot v zahodni astrologiji – je leto 2023 leto vodnega zajca. V primerjavi z datumom po kitajskem luninem koledarju so bila leta 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 zajčja leta. Zajec velja za nežno, mirno in nežno žival, srečno in odgovorno, ki skoraj ne popusti, nasprotno, vztraja, dokler ne najde rešitve.

Pinterest

Doživeli bomo težke odločitve, pasti in izzive

Zato bo po najboljših željah leto 2023 leto miru in spokojnosti, z opozorilom, ki velja za vsa znamenja: ne odlašajte z odločitvami, ampak ukrepajte takoj, da boste lahko uresničili osebne sanje in želje. Po drugi strani pa so rojeni v znamenju zajca pogosto površni, trmasti in melanholični, preveč previdni in zadržani. Toda pri rojenih v letu zajca obstaja še ena stvar … Po kitajski astrologiji je bog starosti (Tai Sui) užaljen, ko pade leto, ki ustreza našemu znamenju. Zato velja, da je leto našega zodiakalnega znamenja najbolj nesrečno, polno pasti in izzivov. Torej bodo tisti, ki so rojeni v znamenju zajca, najbolj pod pritiskom prav v letošnjem letu. A pozor, nesrečo je mogoče tudi v letu vašega zodiakalnega znamenja odgnati z rdečimi dodatki in oblačili, ki naj bi jih prejeli kot darila družine ali prijateljev, da bi delovali kot amuleti za srečo.

Pinterest
Pinterest

Prihaja leto stabilnosti in miru

Po letu 2022, polnem vzponov in padcev, letu tigra, bi moralo biti leto 2023 leto stabilnosti. Po astroloških napovedih bodo imeli največ sreče tisti, rojeni v znamenju koze, prašiča in psa, živali, ki so po navadi podobne zajcem. Po drugi strani pa bi rojeni v letu petelina in kače (seveda poleg rojenih v znamenju zajca) lahko naleteli na zagate. Zajec je mirna, nežna in elegantna žival, ne mara konfliktov in velja za precej srečnega. Te značilnosti napovedujejo leto miru. V teh 12 mesecih leta 2023 se bo vseh 12 znamenj horoskopa znašlo pred trenutkom, ko bo treba moč dati na stran. Poleg tega v tem letu nista dovoljena odlašanje ali lenoba, zahvaljujoč drugi ključni lastnosti zajca: odgovornosti.

Pinterest

Pazimo na krhkost

A zajec je tudi krhka žival. Ravno zaradi tega obstaja tveganje za nastanek manjših psihičnih težav, kot je na primer negativno razpoloženje. Še posebej v mesecu petelina, torej v septembru. Prav zaradi tega je pomembno, da skušamo ohraniti čim večji nadzor in se izogibati vsem oblikam tesnobe in stresa. Prizadevajte si za tipično tišino zajca, to je tisto, kar morate storiti, da se izognete vsem vrstam težav.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.