Eleganca je ravnovesje

Oblačila so naša osebna izkaznica in naša druga koža. Če ne skrbimo zase, smo neurejene in ne poudarimo svojih kvalitet, sporočamo, da nismo v najboljši koži, preživljamo težko obdobje, si nismo všeč ali smo spremenile odnos od sebe.

Vir: Pinterest

Če si želite sprememb, upoštevajte preprost nasvet: delajte majhne korake in začnite z majhnimi spremembami. Če se na primer res ne morete odpovedati temnim oblačilom, vnesite svežino z modnimi dodatki: barvita torbica se lepo poda k sivi, črni in rjavi. Omislite si zanimivo ogrlico, opazen prstan ali kakšen drug kos nakita z zanimivimi kamni, kot sta žad in jantar, ki odražata tudi naša čustva. Mlajše si lahko obujete vrtoglave pete; slednje z leti postajajo elegantnejše in nižje. Pomembno vlogo ima tudi postava: če ste drobne in nižje rasti, si lahko privoščite visoke pete, pri močnejših ali visokih ženskah pa visoke pete delujejo grobo in porušijo ravnovesje. Skratka, bodite samokritične, kljub vsemu pa ne zaidite v skrajnosti.

Vir: Pinterest

Žal trenutno stanje v družbi ni najbolj spodbudno. Priča smo pomanjkanju sočutja, etičnih vrednot, spoštovanja do soljudi ter zanemarjanju intelektualnega razvoja. Odrasli smo slab vzor mlajšim generacijam, ki odraščajo brez vrednot in upanja. V svojem življenju sem spoznala najrazličnejše ženske, vse od menedžerk do gospodinj. Vsaka s svojo zgodbo priča o silah, ki nas premetavajo sem in tja, zato še toliko močneje občutim potrebo po ravnovesju in umirjenosti. Okus in prefinjenost sta povezana ne toliko z oblačenjem, ampak z našim jazom in načinom bivanja. Če se neprimerno izražamo, raje vpijemo, namesto da bi prijazno govorili, elegantno oblačenje nima večjega pomena. Ostaja samo na ravni zunanjosti.

Vir: Pinterest

Eleganca je vprašanje ravnovesja in umirjenosti, ne glede na starostno obdobje. Z leti se učimo, kako izražati različne potrebe, ker z leti tudi spoznavamo, da lahko telo postavimo na ogled, vendar na bolj konceptualen, zakrit, pretanjen način, prav zato, ker se naše potrebe in zahteve spreminjajo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.