Hvala: beseda, ki ti spremeni življenje

Verjamem, da psihologi in raziskovalci tokrat niso odkrili tople vode, prav tako verjamem, da se tega, kako pomembna je pravzaprav hvaležnost, vsi zavedamo. Ker pa je življenje neskončno hitra dirka, je tako, da marsikdaj pozabimo na magično besedo hvala in jemljemo stvari za samoumevne. Pri meni je tako, da me vsakič znova šokira človek, ki se ne zna zahvaliti, tudi za najbolj banalne stvari. In še vedno ne razumem, ali gre za vzgojo, malomarnost, pozabljanje ali morda tudi za to, da smo se zelo oddaljili od realnosti in težko zaznamo stvari, ki so resnično pomembne. Konec koncev je hvala tako majhna in nedolžna beseda, ki pa v sebi skriva neverjetno moč, zato je, v kolikor je še ne uporabljate dovolj pogosto,  skrajni čas, da začnete.

Hvala združuje ljudi

Hvala poskrbi, da najdemo nove prijatelje ali imamo tesnejše odnose s tistimi, ki jih poznamo že celo večnost in so nesporen del našega življenja. Tako postanejo tudi človeške vezi bolj globoke in trdnejše, saj moramo biti pozornejši na prijaznost, ki smo je deležni, drugače se ne bomo znali zahvaliti. Bodimo torej ne le prijazni, temveč tudi pozorni na svet, ki nas obkroža.

Vir: Pinterest

Hvala poveča samozavest

Če smo hvaležni, smo posledično bolj pozorni na svet ter na stvari, ki se dogajajo okoli nas. Dobra navada je, da si na koncu dneva vzamemo pet minut časa in se mentalno ali s pomočjo dnevnika zahvalimo za stvari, tudi za najmanjše, ki so poskrbele, da je bil dan lep. Vedno je tako, da smo deležni lepega, tudi takrat, ko imamo občutek, da je pravzaprav vse slabo in grdo.

Vir: Pinterest

Hvala omogoča novo vizijo

Hvaležno vedno omogoča, da na situacijo gledamo z drugačne perspektive, zavedajoč se, da je resnica lahko tudi le ena, perspektiv pa veliko več. Hvaležni ljudje znajo videti pozitivno plat situacije, ki ni rožnata, in jo zato tudi hitreje prebrodijo. Daleč od tega, da bi bilo njihovo življenje a priori lažje, delajo pa vse zato, da si ga sami veliko olajšajo.

Vir: Pinterest

Hvala vas naredi srečnejše

Psihološke raziskave dokazujejo, da so hvaležni ljudje veliko bolj srečni in razlog je v resnici enostaven: zaznavajo malenkosti in ne dovolijo tegobam, da jim zagrenijo življenje. Povrh vsega imajo boljše odnose in so nagnjeni k temu, da iščejo le pozitivne emocije ter jih na koncu tudi najdejo.

Vir: Pinterest

In mimogrede, hvala, ker ste moje bralke.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.