Inspiracija dneva

Včeraj me je sodelavka vprašala, ali sem že podrla jelko, in moj odgovor je bil, da še ne. V resnici jo imam do februarja in včasih tudi dlje, zgolj zato, ker me tiste njene bele lučke pomirjajo in tudi zato, ker me neprestano spominja na lepe stvari in na to, da sem na pragu novega začetka. Težko spustim ta občutek praznovanja in lepega, še kar pečem božične piškote in jih tudi pridno jem, saj imam vedno občutek, da znajo objeti ne le moj želodec, temveč tudi mojo dušo. In tako te dni ostajam pridno ujeta med enim in drugim, med starim in novim, med zaprtimi in odprtimi vrati, včasih samo z nosom malo pokukam in razmišljam, kdaj bom naredila korak, potem me prešine, da je nekaj v pečici in že imam dober razgovor zato, da se napotim nazaj v kuhinjo. Če bi po eni strani rada, da bi poletje trajalo za vekomaj, bi po drugi raztegnila december vse tja do aprila. Obljubim, da se naslednji teden zberem, morda celo ugasnem kakšno lučko, čeprav bo težka, in stopim čez prag. Najbrž pa je vseeno tako, da nikomur ne škodim, če sem v mislih še vedno s penino in kresničko v roki, v zlati obleki pri kaminu in z občutkom, da še ni polnoč.

Objem in imejte umirjen dan.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
 1. Draga Lorella!
  Brez slabe vesti, lahko imate smrečico in vso novoletno okrasje do SVEČNICE, ki je letos 2. Februarja in ko prične korant preganjat zimo. Prva varianta za smrečico bi lahko bila tudi na “Svete tri kralje”.
  UŽIVAJTE in pozdrav na obalo!

 2. Popolnoma te razumem, jaz sem tudi v stanju “bube”. To je zame čas regeneracije, umiritve, pogovorov z menoj, mojimi hotenji, željami in bodočimi osebnimi plani. Začetki leta so uskladitev nas v povezovanju z letnim časom, brez hitenja, korak za korakom, biti tukaj in zdaj brez vrveža okolja. Čas za naše misli in opazovanje sebe, kar bi nekateri razumeli ” čas sebičnosti” . Bodi lepo, Duša.

 3. Draga Lorella,

  Ti pa res znaš s svojimi zapisi in fotkami človeku pogreti dušo.
  Sama delim tvoje mnenje in ne vidim razloga zakaj bi pospravljali decembrsko dekoracijo samo zato, ker se je novo keto že začelo.
  Vse kar nas dela pozitivne in nas pomirja naj traja in traja..

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.