Iznajdljive dekoracije za naš dom

Pomlad je po navadi tista, ki za seboj potegne večje projekte čiščenja in urejanja našega doma in okolice, tokrat pa je slednje še toliko bolj dobrodošlo, saj si s tem nekako tudi zapolnjujemo čas med karanteno. Pravzaprav je to kar pametna odločitev, ki bo svoj plus pokazala tudi nekoliko kasneje, ko se bo življenje vrnilo na stare tirnice in bodo na prvem mestu znova vse preostale obveznosti. Takrat bomo še kako hvaležni za to, da smo že oprali vsa okna in zavese, da je naša omara že v stilu tople sezone in da je pravzaprav naš dom generalno že osvežen. K slednjemu lahko prispevamo tudi z novimi, zabavnimi in super iznajdljivimi dekoracijami, ki jih ogromno lahko ustvarimo oziroma naredimo kar sami.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Odlično uporabni so na primer leseni zabojčki in zaboji, iz katerih lahko nastanejo tako mizice in klopi kot omarice in poličke. Če vam je všeč rustikalni stil, potem bodo zagotovo uporabne stare deske, veje in hlodi, ki jih lahko najdemo celo med sprehodom po naravi. Iz njih pripravimo police in obešalnike, ročaje in podstavke, nekateri jih celo nadomestijo s klasičnimi lestenci. V podobnem stilu pa lahko svoje mesto v našem domu najdejo tudi stare, še najraje lesene lestve, na katere preprosto obesimo raznorazne odeje, brisače, drobne košare ali kar male lončnice z začimbami in ostalimi rastlinami.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

V kolikor ste ena tistih oseb, ki nekje v predalu, v košari ali stekleni posodi hrani stare zamaške iz plute porabljenih steklenic vin in penin, potem si lahko pripravite kar nekaj izredno prikupnih, pa tudi uporabnih dekorativnih elementov, vse od označevalcev posajenih rastlin in doma narejenih ur, pa do raznoraznih držal in ostalih drobnarij. Nenazadnje pa preverimo še nekaj domačih predmetov, ki imajo sicer določen namen in s tem določeno uporabnost, pa vendar lahko zanje najdemo povsem drugo nalogo, drugačno mesto, če le razmišljamo izven okvirjev danega. Idej in priložnosti za dekoriranje in preureditev našega doma je torej nešteto in v resnici večkrat sploh ne potrebujemo trgovin in mojstrov, saj lahko ogromno postorimo že s kančkom domišljije, s pravo mero dobre volje in seveda z nekoliko pridnosti.

Pinterest
Pinterest
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.