Jane Fonda, večna ikona stila

Imeti 82 let in biti vedno nasmejan. A ne gre le za nasmeh, temveč tudi za nebeško modre oči in tisti izraz, ki ti da dobro vedeti, da je človek v srcu, preprosto, dober. O Jane Fonda sem pred kratkim govorila na televiziji in prav mučilo me je, da o njej še kaj napišem. Zdi se mi vrhunska in ženska, ki mi je vedno v navdih. Brezhibna postava, odličen stil, smisel za humor in življenje, ki ji je podarilo veliko: da ne bo pomote, veliko dobrega in tudi manj dobrega.

Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty

Ko mi kakšna starejša bralka napiše, da že nestrpno pričakuje članek o modi za ženske, ki imajo svoja leta, vedno pomislim na Jane. Njeni brezhibna podoba in čudovita pričeska sta tisto, kar si tudi sama želim takrat, ko bom v njenih letih. In srčno upam, da bom znala priti do tega cilja, ker mi je življenje noro všeč in moram še toliko videti, začutiti in raziskovati. Pa tudi izvedeti, o sebi in drugih. Jane poznamo seveda v vlogi slavne Barbarelle, vendar je igrala v 50 filmih in vmes odprla svoj studio, posvečen kombinaciji aerobike, gimnastike in plesa, in vse vadbe je vodila sama. Huh. Kapo dol.

Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty

Kaj se lahko od nje naučimo

  • Da je nasmeh, lep, urejen, bel, pravzaprav vse.
  • Da je dobra pričeska nujno potrebna.
  • Da telovadba poskrbi za čudovito telo in še lepši um.
  • Da je življenje samo eno.

Ko se je ločila od Teda Turneja in ostala sama, je povedala, da se ji nova samota zdi prav super. In da je Ted podoben Trumpu, v smislu, da sta oba imela travmatične dogodke v otroštvu. Saj veste, kako je s tem, vsaka izmed nas bi morala do potankosti poznati zgodovino in otroštvo partnerja, preden se zanj odloči. A kaj ko smo ljudje zelo zapleteni in zabredemo v čudne situacije ter luknje, ki znajo biti brez izhoda.

Vir: Getty
Vir: Getty
Vir: Getty

Jane je šokirala javnost, ko je razkrila, da je bila še kot deklica posiljena ter zlorabljena in priznala, da je med igralsko kariero doživela kar nekaj oblik spolnega nadlegovanja. Bleščeči Hollywood, ki se prav dosti ne blešči in je do žensk takšen, kot pač je: diskriminatoren. Všeč mi je, ker je Jane pred priznala, da mode ne bo več kupovala, saj ima v omari več kot preveč stvari in se ji zdi, da marsikdaj nabavljamo le zato, ker smo kronično žalostne in dejansko ne vemo, kaj bi same s seboj.

Vir: Getty
Vir: Getty

Obožujem to legendarno žensko in njeno bistvo. In všeč mi je tudi zato, ker se ne boji naglas povedati to, kar ima v glavi, četudi ni ravno bleščeče in glamurozno.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.