Ko me je nazadnje znanka vprašala, ali sem vedno v petah, sem se prav nasmejala. Iz Amerike sem se vrnila s potovalko superg, saj se dobro zavedam, kako so mi ljube, praktične in vsestranske, a zaradi njih ne želim izgubiti niti kančka ženstvenosti, zato sem zelo pozorna na modele, ki jih nosim. So torej športni copati za rekreacijo, so tisti za kostim in tisti za obleko in danes se ustavim prav pri obleki, saj se mi zdi super, da jo lahko kombiniramo tudi s čevljem, ki je tako praktičen.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kako izbrati pravi model

Ni čarobnega ključa, rekla bi le to: beli športni copati so nujni, ker jih bomo nosile v vseh možnih različicah in vedno pridejo prav. Material naj bo bombaž za poletne dni in usnje za takrat, ko je nekoliko bolj hladno. Pri bombažnih je super, da jih vržeš v pralni stroj in so takoj kot novi, medtem ko usnjeni nedvomno potrebujejo več nege.

Kdaj jih nosimo s krilom ali obleko

Tudi v tem primeru ni jasnega pravila, saj je lahko dolžina krila ali obleke mini, midi in maksi. V resnici je ta kombinacija res vsestranska in premore skoraj vse modele oblek; pazila bi le z oprijetimi, ki načeloma zahtevajo pete, a tudi v tem primeru so izjeme.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Kdaj nabaviti barvite superge

Ko vemo, da imamo na sebi zelo enostavne kose, ki jih bomo popestrile s čevljem. Drugače je res bolj praktično, da izberemo enobarvne modele, saj hitreje najdejo pot do prave obleke. In obratno.

Kaj je zdaj v modi?

Modeli s podplatom, ki pa ni pretirano visok ali debel; včasih smo res videvali zelo debele in visoke superge, po svoje zanimive, a prav nič elegantne. Če želimo imeti dobro kombinacijo z obleko, potem moramo najti model, ki je vseeno primeren in po svoje eleganten.

Foto: Zen
Foto: Zen

Kako je s čiščenjem?

Če so usnjene in bele, je odlična stvar belilo za WC, tudi razredčeno z vodo, da ni preveč agresivno, a jih takoj postavi na stare tirnice. Vsekakor so bele superge za suho in lepo vreme, če lije kot iz škafa, saj veste, potem raje ne.

***Za tiste, ki vas zanima: Obleka Rihoas (koda LORELLA za 20% popust na vse), športni copati Tory Burch.

2 Comments

  • Posted 15. septembra, 2023 10:03
    -Majda

    Prelepa si! Kako ti paše modra barva!
    Tudi jaz sem danes oblečena v temno modro barvo, sem si jo izbrala za moj današnji rojstni dan.
    Pojdiva skupaj pozdravit mornarje!

Komentiraj