Kaj vse lahko počnete doma #5

Drage moje čudovite ženske in bralke,

srčno upam, da ste dobro in da se tudi moralno dobro držite. Jaz sem imela kar dober teden, sicer z vzponi in padci, a življenje je krivulja, tako da je tudi ta situacija del tega. Gledam skozi okno in se potapljam v soncu, čeprav zrak ostaja hladen, a se zelo veselim naslednjega tedna, ko nas bo končno objela pomlad. Tista pomlad, ki diši po tulipanih in vrtnicah in prinese radost v srcu. Zdaj jo potrebujemo bolj kot kdajkoli. V primerjavi s prijatelji iz Italije nam gre kar dobro, saj smo še vedno tu in tam zunaj, kar ni slabo, če pomislimo, da so oni lahko le na balkonu. Zdi se mi, da se življenje povsod bohoti in narava se glasno smeje zdaj, ko lahko v miru spusti svoje odtenke zelene, ne da bi se ukvarjala z onesnaženim zrakom. Tudi to je nekaj.

Foto: Robert Krumpak

Ta teden sem ustvarjala kar nekaj zanimivih projektov in nekajkrat skuhala zelo dobre testenine z lososom, ki jih Sofia obožuje, zato je med stvarmi, ki jih lahko delamo doma,  tudi ta recept, preprost in učinkovit. Z veseljem ga delim z vami in upam, da vam pride prav.

Testenine z lososom

Potrebujete lososa iz škatle (pri nas ga imajo v Agrariji, izgleda podobno kot tuna Rio Mare, a na njem piše Salmone) ali pa svežega v lističih (najdete ga tudi v Hoferju), lonček kisle smetane, en por. Na olivnem olju popražite por, ki ste ga narezale na kolobarčke. Potem dodajte lososa tako, da stran zlijete vodo ali olje, dobro pomešajte in dodajte pol kocke za juho. Dodajte lonček s kislo smetano in malo mleka zato, da bo vse skupaj malo bolj tekoče. Skuhajte testenine in … omaka je že pripravljena!

Testenine z lososom

Škatle za nakit ali kaj drugega

Doma imam veliko škatel s čevlji in mnogo je takih, ki so prazne. Od nekdaj me fascinira decoupage tehnika, zato so te škatle idealne za moje eksperimente. Oblečem jih v darilni papir, dodam figure iz serviet, gumbe, trakove, lepe aforizme, slike iz revij, ki so mi všeč. Vse zalepim na škatlo in premažem z Mekol lepilom ali lepilom bele barve, ki ga ima Sofia za šolo (važno je, da je tekoče). Ko se bo lepilo posušilo, bo postalo gladko in lesketajoče, škatle pa prave umetnine. To morate res poskusiti!

Škatle za nakit ali kaj drugega

Okrasimo dnevno sobo

Velikonočni prazniki so pred vrati in kot veste nikjer ne piše, da lahko stanovanje okrasimo le za božič. Tudi zdaj lahko najdete veliko lepega: pirhi, rože, viseče pentlje, novi prtički in nekaj zelo koristnega, kot so male vaze z lepimi mislimi. To vedno pride prav, saj lahko vsako jutro potegnete eno misel iz vaze, ki naj vas ta dan vodi. Lahko pripravite tudi lepe želje na kartončkih, ki jih skupaj z otroci pobarvate. Gre za proces kreiranja, ki dobesedno razbremeni možgane.

Okrasimo dnevno sobo

Malo telovadbe res ne škodi

Vsak večer se je lotim in moram reči, da je s hrbtom zdaj veliko bolje. Vsi smo neprestano na računalniku in veliko ustvarjamo v digitalnem svetu, pozabimo pa na telo. Zdaj imate čas za tovrstne vaje in ni izgovorov. Lahko torej telovadite kar pred televizijo in v dnevni sobi, to je super stvar za tiste najbolj lene in za tiste, ki potrebujejo družbo. Jaz si prižgem Netflix in štartam. Do poletja bom v dokaj dobri formi!

Malo telovadbe ne škodi

Omislite si zeleno

Zelo vas bo sproščalo delo z rožami in bilkami. Četudi nimate vrta, si lahko kaj malega omislite na balkonu ali preprosto na oknu. V trgovinah najdete veliko rož v loncu in res popestrijo dom, po drugi strani pa od vas zahtevajo tudi pozornost. Če jo torej preusmerite v zeleno, vam bo celo telo hvaležno. In potem te male, čudežne bilke res rastejo in si prav ponosen, ker ti je uspelo. Četudi nabavite nekaj zelo enostavnega, boste za svojo dušo naredile veliko.

Omislite si zeleno

Maham vam z obale in kot običajno si želim, da ne pozabite, da bo vse dobro.

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

10 komentarjev
 1. Lorella, se najdem v tvojem zapisu, kar poboza po dusi. Sploh, ker trenutna situacija ni tako crna in nam dovoli gibanje na svezem zraku. Ko gre pri meni krivulja pocutja navzdol, grem teci ali pa vadim pilates v spalnici. In to sem danes naredila, posledicno me prevevajo pozitivne misli kako to pomaga. So pa nihanja v pocutju normalen del cloveske psihe, kar je tudi znanstveno potrjeno kot normalno. En topel objem na obalo posiljam

 2. Zeleno, ki te ljubim zeleno.
  Ko sem bila majhna mi je mama odstopila del vrta, da sem tudi jaz imela svoj vrtiček za vrtnarjenje.
  Sedaj v bloku je moj na balkonu.
  Zelenje, rožice, lovor, citrusi….. pa mini zelenjava še pride na vrsto. To bo dišeče in slastno.
  Dosti ustvarjalnega duha, še naprej.
  In hvala za krasne predloge.
  Tudi moj nakit bo dobil novo škatlico.

  Maham iz Maribora na Obalo

 3. Res je za izkoristiti ta karantena telovadba pa res dobro dene Sama imam hernijo odkar telovadim predvsem pa tecem so tezave skoraj izginile.Posiljam detelco za zdravje in maham iz Ribnice

  1. Tudi jaz imam težav s hrbtom in mi telovadba res zelo pomaga. Sem prav vesela, da imam zdaj več časa za te stvari. Maham in objem!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.