Kako do super ravnega trebuha še pred poletjem

Zdaj je čas, ko lahko zavihate rokave, dobro zadihate in se lotite dela. Mislim, da ni dobro, če smo s fizično formo obsedene in nas vaje ali skrb za postavo naredijo žalostne, hkrati pa menim, da gresta lepo telo in urejen um z roko v roki. Kakršne smo navznoter, smo tudi na zunaj in obratno. Drage moje, marec je tukaj in do poletja imamo še dobre tri mesece, v katerih se lahko veliko spremeni. Sicer čarobne palice žal nimam, drugače bi jo z veseljem uporabljala tudi na sebi, vem pa, da je vse izvedljivo, če si zadamo določen cilj. In raven trebuh ni le mit, lahko ga dosežete, še pred poletjem.

Vir: Pinterest

Jejte vse do 18. ure

To je v resnici vaš deadline, po tej uri je vse prepovedano, razen seveda tekočine. Težava je, da smo vse nagnjene k temu, da jemo še ob 22.00, ko otroci končno spijo in je v kuhinji prav gotovo nekaj dobrega. Tudi sama nisem brez greha, daleč od tega, in bi najraje jedla še kasneje, denimo takrat, ko pišem članke na računalniku. A z malo dobre volje in veliko vztrajnosti sem se navadila zapreti hladilnik točno ob 18.00. Ni enostavno, saj otroku kuham večerjo dve uri kasneje, pa vendar. Deluje in to je pomembno.

Vir: Pinterest

Limonin sok vsako jutro

Še preden se zgodi tista moja priljubljena kava, ki tako noro diši, je tukaj limonin sok. Na začetku ga res nisem marala, saj nisem za kislo, a zdaj sem se ga že navadila. Ne samo, da pomaga v smislu kurjenja maščob, je tudi odličen vir energije, ki ga zjutraj vsi potrebujemo. Če boste dan začele s kislo limono, je že tako, da se vam druge kisle stvari ne bodo zgodile. 🙂

Vir: Pinterest

Ni ga čez tek …

In ne mislite, da sem njegova oboževalka, ga ne maram in se ga še vedno nisem navadila. Ampak pomaga. V resnici je tek edina fizična vadba, ki dejansko pomaga takrat, ko postanejo hormoni zelo nagajivi in se maščoba nabira prav okoli trebuha. Zelo podobno je za moške, kar vas seveda ne tolaži, a če si boste vsak dan vzele samo pol ure za zdrav tek, se bo poznalo. Na začetku sem imela kondicijo mrtvega konja, prisežem, da sem na Parencani pustila pljuča, a zdaj nekako gre.

Vir: Pinterest

… in šele potem pride vadba za trebušne mišice

Ta vedno pomaga, sploh v smislu čvrstosti. Ljudje me vedno sprašujejo, ali še vedno delam 700 trebušnjakov na dan. Da, včasih sem bila res nora in sem tudi zdaj, a mi tu in tam primanjkuje časa, za kar se na koncu tudi počutim krivo. Pri tej vadbi je nedvomno tako, da na začetku zmoreš prav malo, a potem se navadiš, predvsem se navadijo možgani, zdržijo, posledično tudi telo in počasi, počasi se postava spremeni.

Vir: Pinterest

Dobra krema vedno pomaga

Ne samo krema za obraz, temveč tudi tista, ki je mišljena za trebuh. Seveda je tako, da se ne boste zbudile ploske, kot Shakira v zadnjem videu, ampak te kreme naredijo svoje. Podobno kot tiste proti gubam, ki prav gotovo upočasnijo proces staranja, tudi kreme za trebuh poskrbijo, da imate lepšo kožo in boljšo postavo. Gre za sinergijo različnih elementov. Če se vam ljubi vztrajati z dobro kremo, lahko poskusite kaj profesionalnega, kot je CelluContour Body Cream dr. Schrammeka. Izbokline na problematičnih področjih (bedra, zadnjica, boki, trebuh, roke) so manj opazne, koža je bolj čvrsta in bolj gladka. Po uporabi koža ni lepljiva, integriran masažni aplikator pa podpira mehansko stimulacijo kože. Kremo najdete tukaj.

CelluContour Body Cream dr. Schrammeka

Kaj pa kozmetičarke in aparati?

Vrhunec tehnologije je trenutno EmSlim, o katerem sem že pisala tukaj. Tehnologija navdušuje in je zelo primerna za vse tiste, ki nimajo prav veliko prostega časa, si pa vseeno želijo hitrih in učinkovitih rezultatov. Gre za najintenzivnejšo elektromagnetno stimulacijo mišic, ki jo v Ameriki uporabljajo vse zvezdnice. To je zelo podobno kot pri vadbi. Ko vadite, spodbujate mišično tkivo, da se obnavlja in popravlja, posledica pa so močnejše in čvrstejše mišice. Tretma je popolnoma neboleč, rezultati pa so odlični. Glede na to, koliko denarja pustimo za manikire, kreme za obraz in depilacijo, menim, da je tudi terapija EmSlim odlična investicija. Kot rečeno: lepo telo in lepe misli (oziroma pospravljeno v glavi) ter obratno. Trenutno najdete napravo samo v Ljubljani, v salonu Laboratorium na Dunajski 101. Več informacij vam bodo prav gotovo dali po telefonu na: 051 31 51 81 ali 041 679 780.

EmSlim aparat

Ključ je vztrajnost

Imejte v mislih, da brez tega ni ničesar. Če telovadite dva tedna in potem vse skupaj pustite, je dokaj nesmiselno. Telovadba v smislu gibanja bi morala biti naša rutina. Drugače ne moremo govoriti o zdravem življenju. Dieta vam bo pomagala, prav tako masaže, a brez telovadbe ne bo šlo. To velja predvsem za ženske, ki so pred računalnikom ure in ure; verjamem, da je takih ogromno! Vztrajajte, drage moje, četudi vse skupaj delate same, v resnici je še bolje, ker ste tako osredotočene nase.

Vir: Pinterest

Vseeno pa brez drame

Včasih imam občutek, da stvari jemljemo tako, kot da so vedno super mega naporne. Pa niti niso. Vse je v naših glavah. Malo vrzite čez ramo in res je, poletje je tukaj, morda nismo v top formi, a vse lahko še spremenimo. Pomembno je, da se odločite in potem sledite svoji poti. Vsak korak šteje, ne bodite preveč stroge do sebe ali zahtevne takrat, ko imate pač slab dan. Če boste vse našteto naredile, morda niti ne v celoti, ampak tako kot zmorete, boste že na odlični poti. In še nasvet: začnite čim prej.

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Draga Lorella, kot vedno, vzpodbuden in realen prispevek❤

    Jaz se tega mocno zavedam in imam v svoji rutini pilates 3x tedensko in tek 2-3x. Priznam, ni lahko, a vztrajam. Ko gresta otroka spat, se jaz odpravim na vadbo. Vcasih res s tezko muko, a se obrestuje. In to zelo..

    Vse dobro zelim in ostani tudi ti se naprej fit
    Natasa

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.