Kako dobro nositi barvne nogavice

Danes odgovarjam Maji, ki me je prosila za nasvet na področju barvnih nogavic. Čeprav se njihovo obdobje počasi zaključuje, menim, da je vedno dobro vedeti, kako lahko nosimo ta modni dodatek, ki zna biti še kako zanimiv. Črne nogavice (gladke, na pike, z vzorci, čipkaste ali s črto v zadnjem delu) ter kožne (ki morajo vedno vidi čim bolj podobne barvi kože) so seveda nujno potrebne, a zraven so še tiste v barvah, ki so včasih prav divje: od rdečih do rumenih, od zelenih do modrih. So sploh nosljive?

Seveda so, a v mislih morate že nujno imeti določeno kombinacijo. Če vam je denimo všeč rdeča barva , bodo tiste rdeče nogavice primerne za določen stil, ki vsebuje rdečo barvo, ni pa rdeč v celoti, saj bi bilo tako dejansko preveč. Pri barvitih nogavicah imate vedno dve možnosti:

  • barva nadaljuje barvo vašega outfita,
  • so v popolnem kontrastu z outfitom.

Če želite ubrati najbolj enostavno pot, potem izberite kontrast. Zakaj? V kolikor bi se barva obleke nadaljevala na nogavicah, mora biti dejansko ista ali zelo podobno in včasih je prav težko najti odtenek, ki bo ustrezal. Če se vam posreči, pa zna postati celota zelo elegantna in skladna.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Glede tega, kako debele naj bi bile nogavice, je tako, da morajo biti predvsem mat in vsaj 40 denske. Tiste, ki so lažje, so žal izredno zahtevne, saj se spodaj vidi barva kože, kar ni najbolj hvaležno, oziroma dobro deluje na punčke, na ženske nekoliko manj. Smisel barvnih nogavic je, da so vidne, zato jih nosimo predvsem z oblekami in krili, čeprav so tudi krajše hlače pametna izbira. Z barvami se lahko res poigrate in izberete tudi odtenek, ki je popolnoma odbit; če ne boste vedele, kako ga nositi potem imejte v mislih, da je mala črna vedno dobra rešitev.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.