Kako super dobro začeti novo leto

Življenje se zgodi zdaj, prav v tem trenutku. Januar je prav gotovo čas zaobljub in vsega dobrega, ki se pride. Je tudi mesec, ko si zastavimo nove cilje in marsikdaj razmišljamo o letu, ki smo ga pravkar zapustili. Pa ne le o letu, tudi o ljudeh, dogodkih in stvareh, ki so nam omogočile, da rastemo, v dobrem in slabem. V mojih očeh ni bolj idealnega časa, kot je ta, da sebe postavimo na prvo mesto in se naučimo novih navad. Boljših, predvsem pa prijaznejših do nas. Začnimo.

Vir: Pinterest

Naredite red

V kaosu težko ustvarjamo. Red je zelo pomemben tudi zato, ker tako omogočimo energiji, da kroži na prijazen in prijeten način. Pospravite za sabo, pred sabo, ob sebi in v sebi. Bolje vam bo. Dom je poln kotičkov, ki potrebujejo našo pomoč, prav tako srce, ki je marsikdaj prepolno vsega. Pospravite torej v predale, dogodkom dajte smisel, četudi jih morda ne razumete, in obrnite stran. 2020 kliče po novem dnevniku, pisanje je vedno odlično terapija.

Vir: Pinterest

Imejte svoje sanje

Marsikdaj nanje pozabimo, saj smo prepričani, da so napačne, prevelike ali neprimerne. Na konju ste, če veste, kaj si pravzaprav želite. Marsikdo tega ne ve in ta občutek zna biti zelo obremenjujoč. Sanje so del nas in vedno bodo, zato jim sledite, četudi jih svet ne razume. Imate samo eno življenje in bo zelo hitro minilo, zato se preveč ne ustavljajte pri situacijah in ljudeh, ki vas niso vredni. Morda bo na začetku naporno, a potem se bo prav gotovo izšlo.

Vir: Pinterest

Zaupajte intuiciji

Sploh zato, ker ste ženske in jo torej imate. Intuicija je bila od nekdaj del nas, otroci jo imajo, odrasli pa so jo deloma izgubili. Zaostrite antene in poskusite začutiti, kje ste ter in morate iti. Vse je v vas, vsi odgovori, vse poti, vsa ljubezen je že v vas. Intuicija je dar, ki nam lahko zelo pomaga, ne smemo pa ji obrniti hrbta. Kolikokrat zadevo preprosto začutimo, a se za ta občutek ne zmenimo? Pravijo, da se intuicijo lahko vadi in verjamem, da je temu tako.

Vir: Pinterest

Vzemite si čas

Življenje je vaše in kot rečeno, je eno samo. Vzemite si čas za vse, kar vam je všeč, brez slabe vesti. Vzemite si čas za hobije, odločitve, ljudi, zato, da predelate zamere, začutite ljubezen, najdete prijatelje, razumete pubertetnike. Ne obnašajte se, kot da je življenje hitrostna dirka, ker ni. Marsikdaj je veliko bolje, če se pod drevesom ustavite, odprete knjigo, spijete kavo, z bosimi nogami začutite še mokro travo. In tako ostanete, dokler ne bo bolje ali dokler ne bo dovolj energije, da karkoli storite. Vaša pravica je, da se ustavite. Vedno.

Vir: Pinterest

Naučite se iz napak

Življenje je šola. Lahko bi dodala, da je šola, ki je marsikdaj ne razumemo. Mislim, da veste, o čem govorim. A življenju ne gre zameriti, konec koncev je velik dar že to, da smo tukaj, dokaj zdrave, vedre, pametne, ženske. Seveda smo delale napake in povem vam eno skrivnost, še jih bomo. Mislim, da se ta proces nikoli ne konča, vedno si na preži in vedno na preizkušnji. Včasih razumeš, drugič sploh ne, a dokler ni zadeva v tebi popolnoma jasna, ne greš naprej. Tako pač je. Poskusite torej razumeti in se naučiti. Vsaka zgodba ima svoj nauk, povem vam, prav vsaka.

Vir: Pinterest

Imejte se rade

Objemite se, močno in iskreno. Jaz vem, da ste edine in edinstvene in v tem trenutku vas objamem tudi jaz. Če ste same in nimate sogovornikov, vedite, da ste res super. Jaz vas imam iskreno rada in bi z veseljem poslušala vaše zgodbe, kakršnekoli so. Vedno bi mi bile zanimive in vedno izziv zato, da vam pomagam. Ampak, ljube moje, prvi korak mora biti prav gotovo vaš in samo vaš. Vi morate odpreti vrata, jaz bom stopila v vaš svet, za mano pa vsi tisti, ki vas imajo radi. In ni jih  malo.

Osredotočite se na pozitivno

Kozarec je vedno na pol poln. Vem, da marsikdaj ni enostavno in si lahko le mislim, da so na drugi strani zdaj tudi bralke, ki preživljajo težke čase. Ampak … Vse bo minilo, res bo. Poskusite ostati najbolj pozitivne takrat, ko gre vse narobe in je okoli vas veliko sivine. To lahko storite takoj, ne odlašajte, ne čakajte na jutri. Pozitivno je vedno okoli nas, predvsem v majhnih stvareh. Morda so vas ti stavki vsaj malo dvignili in, no, tudi to je pozitivno! In za konec še nekaj: naredite selekcijo. Odstranite toksične situacije in ljudi, ki si vas ne zaslužijo. Saj veste, da jih ne boste spremenili, a nič zato, ker to ni vaše poslanstvo. Januar  je mesec za vse te stvari in seveda zmorete!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.