Kako v nekaj korakih do sloga, ki vam je pisan na kožo

Vse je izvedljivo, zato nikar ne obupajte. Če imate občutek, da v omari nimate ene pametne obleke ali vam kosi preprosto ne pristajajo, potem je najbrž tako, da potrebujete modni premor. Se zgodi. Osredotočite se na lepo in dobro, ne pa na stvari, ki jih nimate. Spijte dobro kavo, specite pecivo in pojdite v kino. Jutri pa je nov dan in se lahko lotite vsega, tudi dobrega stila.

Vir: Pinterest

Najprej natančno preglejte garderobno omaro

Preučite svoj trenutni slog. Izberite oblačila, ki jih rade nosite in v katerih se dobro počutite, bodisi zaradi udobja, zapeljivosti ali poslovnega videza, skratka tistega, kar vam je trenutno najpomembnejše. Oglejte si izbrane kose in odkrijte, katere skupne značilnosti jih povezujejo. So to barve, oblike, kroji ali kaj drugega? Nato ugotovite, zakaj so vam všeč prav tiste hlače, bluza ali torbica. Kako se v teh kosih počutite? Poskusite stopiti iz sebe in si predstavljate, da opazujete nekoga drugega. Kakšen vtis naredite nase? Zapišite si ugotovitve, ker se v njih skrivajo temelji za izbiro vam primernega sloga.

Vir: Pinterest

Sledi odkrivanje elementov

Gre za elemente, ki bodo poudarili vaše kvalitete. Na tej stopnji poskušajte biti čim bolj objektivne; presodite, katere barve se najlepše podajo k vaši polti, barvi oči in las; ocenite svojo postavo: je hruškasta, trapezasta, suhljata, z izrazitimi oblinami? In končno, premislite tudi, katere pomanjkljivosti bi rade skrile.

Vir: Pinterest

Vsekakor morate vedeti, kaj želite z videzom sporočiti okolici

Kdo ste ali kdo želite biti? Poslovne ženske želijo poudariti svoj poslovni pristop, odločnost in samozavest. Za druge je na prvem mestu udobje, za tretje pa ženstvenost. Popoln slog je tisti, ki zadosti vašim potrebam in prenese okolici ustrezno sporočilo. Ko boste odkrile primerno kombinacijo oblačil, make-upa in dodatkov, se boste zlahka držale istih principov ob različnih priložnostih.

Vir: Pinterest

Poiščite navdih

Ko ugotovite, kaj vam je všeč, kaj vam pristaja in kaj želite sporočiti s svojim videzom, vam bo morda prav prišel kakšen zgled za ustvarjanje kombinacij za vsako priložnost. Odličen vir navdiha so izložbe, modne revije, modni blogi izbranih blogerk in družbena omrežja, kot sta Instagram in Pinterest.

Vir: Pinterest

In končno, naj vam ne bo nerodno prositi za mnenje

Težko je biti objektiven, zato poprosite prijateljico za oceno vašega sloga. Povprašajte tiste prijateljice, ki so večje modne poznavalke, tudi prodajalke v modnih trgovinah so podkovane na tem področju, lahko pa se obrnete na strokovnjaka oziroma strokovnjakinjo; na spletu je veliko dobrih stilskih svetovalcev, ki vam  bodo pomagali analizirati slog ter vam svetovali, kako uskladiti garderobo z vašo osebnostjo in poklicem.

Vir: Pinterest

Moda pripada vsem, slog mnogim, eleganca pa le redkim. S tem stavkom je Humphrey Bogart zelo jasno povedal, da bomo sicer modne, če bomo kupile moden kos, da je slog že precej odmerjen in se po njem razlikujemo od drugih; eleganca pa je kvaliteta redkih izbrancev in izbrank, in jo takoj prepoznamo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.