Kjer je tema, je tudi svetloba

Brita Fernandez Schmidt je ženska, ki me navdušuje. Na čelu angleške organizacije Women for Women International je oseba, ki se vedno in povsod poteguje za ženske pravice ter svet, ali bolje rečeno vesolje žensk razume zelo dobro. Z veseljem poslušam njene govore in nauke, ki veliko povedo o poti, ki jo je prehodila ter o tem, kako je ključnega pomena, da se ženske postavimo zase in razumemo, kdo smo ter kam želimo iti. V svetu, ki zna biti brezkompromisen in zelo krut, so Britine življenjske lekcije nekaj, kar nam omogoča prijetnejše bivanje doma ter v krogu tistih, ki so del našega življenja.

Brita Fernandez Schmidt
  • Če se ne počutite normalno, se ustavite za trenutek in pomislite, kdo določa, kaj je normalno?
  • Poiščite stvari, ki vas osrečujejo. Zdi se mi, da vem, kaj želim početi od trenutka, ko sem izbrala svojo smer in univerzo, vendar to ni tako. Vedno pa sem si želela početi nekaj, kar me osrečuje.
  • Ko imamo težko glavo, se lahko cel svet ustavi. Zdi se nam, da nimamo več motivacije in vse stoji. A nikar ne pozabite, da motivacijo in navdih najdete v srcu, ne pa v glavi. Tam sta najbolj bojevita in vztrajna, zato čakata, da nanje ne pozabite in jim verjamete.
  • V svojem srcu imejte vedno polno navdihujočih ljudi, ki vam bodo delali družbo takrat, ko boste čisto brez moči. Naj bodo ljudje, ki so preživeli velike bitke in so še vedno na nogah, naj vas spomnijo, da je vse mogoče!
Vir: Pinterest
  • Kjer je tema, je tudi svetloba. Težka je ta lekcija, če denimo predavate ženskam, ki so videle, kako so jim otroke ubili pred očmi. A prav od teh žensk sem se toliko naučila – predvsem tega, da se nikoli ne odrečem upanju.
  • Mnogo let sem se osredotočala na logistične razloge, zakaj ne bi smela imeti psa. A kaj ko sem si iskreno želela, da bi pes zjutraj z mano tekel po poljih in želela sem, da bi hčerki odraščali s psom, zato sem se osredotočila na to željo. Zdaj imam dva psa. Nauk: vzemi psa.
  • Ne označujte ljudi. Ko sem bila mlajša, so me hitro spravili v predalček, češ, da sem strastna, vendar sem v resnici tudi zelo globoka ženska, ki morda na prvi pogled deluje vihravo, a moj značaj je povsem drugačen, veliko bolj kompleksen. Osebno ne verjamem, da hčerki poznam samo zato, ker sta moja otroka. Spreminjam se vsak dan, enako velja tudi za druge.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.