Kolagen, ki ga tako noro potrebujemo

Jaz ga več ne spustim. Povem vam, odkar jemljem kolagen, se počutim res vrhunsko, v formi in nasploh veliko bolje. Jemala sem ga že pred leti, a vedno sem se na določeni točki ustavila, ker sem ga težko prebavila in kolagen v prahu ni bil pravi zame. Ko sem naletela na Collagen Strong znamke Besmart Pharma, sem takoj vedela, da je drugačen. O njem sem že pisala tukaj, danes pa odgovarjam na nekaj prispelih vprašanj na to temo, saj se mi zdi ključnega pomena, da jemljemo kolagen in se prepustimo njegovemu učinku.

Vir: Pinterest
Foto: Zem za Besmart Pharma

Je kolagen primeren tudi za moške?

Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar se po 20. letu starosti proces nastajanja kolagena v telesu upočasni. To najprej opazimo na koži, ki postaja suha in upadla, pojavijo se gube, nohti postanejo krhki in lomljivi, lasje pa tanjši. Upad kolagena v telesu se odraža tudi v oteženem gibanju, saj se zmanjšuje količina kolagena v sklepnem hrustancu in kitah ter tudi v mišičnih vlaknih, ki postajajo vedno manj prožna, mišična masa pa začne upadati. Ker ima kolagen v našem telesu zelo pomembno vlogo, je zelo zaželena sestavina tako kozmetičnih izdelkov kot tudi prehranskih dopolnil. To velja za moške in ženske. Besmart Pharma kolagen je torej primeren tudi za moške.

Ali ga je potrebno uživati vedno ob isti uri?

Osebno ga jemljem zjutraj, po zajtrku, ura ni vedno ista, ostajam pa zvesta jutru zato, ker imam vedno občutek, da je telo bolj pripravljeno za vitamine, dodatke in tisto “zunanjo pomoč”, ki nam pomaga biti v formi. Lahko pa ga jemljemo tudi zvečer, važno je, da to naredimo enkrat na dan. Ključno je namreč redno jemanje. V primeru, da imamo teževe s prebavo, se ga priporoča zjutraj, na tešče.

Vir: Pinterest
Foto: Zem za Besmart Pharma

Koliko časa je še užiten po odprtju?

Ko ga odpremo, je najbolje, da ga tudi redno jemljemo, torej vsak dan. Vedno ga damo v hladilnik tako, da se ne pokvari. BeSmart Pharma kolagen je po odprtju in hranjenju v hladilniku dober še dva meseca.

Kakšen je okus? V prahu so običajno zelo slabi …

Se strinjam in tudi sama sem zelo pozorna na okus. Ta je sladek, nemoteč, sadni. Prav zaradi tekoče strukture nima grudic in ga res hitro popiješ, brez težav.

Vir: Pinterest

Na trgu je ogromno kolagenov, najbrž niso vsi enako dobri, kajne?

Res niso. Nekateri kolageni imajo tako malo kolagena, da nimajo nobenega učinka (dnevna doza naj bi bila med 7.500 mg in 10.000 mg na dan, raje več kot manj). Na to moramo biti pozorni zato, ker se o kolagenu veliko govori in danes je prisoten povsod. Izberimo torej pravega! Besmart Pharma Collagen+ Strong vsebuje 10.000 mg Pure Peptide kolagena, ki je na Švedskem že pet let zapored izbran za najbolj kakovostno in učinkovito sestavino proti staranju. Poleg tega vsebuje še dve ključni “anti-age” učinkovini, hialuronsko kislino in biotin. Vsebuje torej vse, kar koža, lasje in nohti potrebujejo za zdrav ter sijoč videz.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Sem ga ze zadnjic iskala, sedaj pa spet prispevek in moram vprasat. To je slovenski proizvod? Iscem prav ta izdelek tu pri nas in ne najdem

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.