Ni več le zvezdniški trend, temveč pravi življenjski slog. Vse se začne s filozofijo Feng Shui, ki nam omogoča, da se povežemo s svojim domom in tako ponovno odkrijemo ravnovesje ter harmonijo. Danes torej pišem o nekaj ​​pravilih, s pomočjo katerih je mogoče ponovno uravnovesiti energije hiše, da bi vlili pozitivnost v duha in misli tistih, ki tam živijo. V svetu, ki ima vse, kjer se predvsem kopičijo stvari in besede, ta koncept ponuja novo obliko animizma, ki nas vabi k drugačni interakciji s predmeti, ki naseljujejo naše vsakdanje življenje. Odstranimo odvečno in dodajmo bistveno.

Pinterest

Duhovna hiša: kako začeti

Bistveno je, da okolje, v katerem živimo, oddaja vedrino in pozitivnost. Da bi hiša postala domači tempelj, je koristno najti lastne amulete, simbole v dnevnih ritualih, ki lahko majhne ali velike elemente spremenijo v subjekte, ki so sposobni prenesti naše namene in nas tako popeljejo k samouresničitvi. Vse, s čimer čutimo povezanost, je lahko koristno v tem procesu, če le temu damo natančen pomen. Ena od prvih stvari, o kateri morate razmišljati, da bi lahko v dom vnesli svetost in pozitivno energijo, je, kako priti do naravne svetlobe. Jezik svetlobe je nosilec univerzalne harmonije, detektor vitalne energije in navdih za prihodnost. Pot, ki vodi od svetlobe do teme, je pomembna tudi zato, ker nas bo vodila od resničnosti do sanj, od zemlje do nebes.

Pinterest

Eden od prvih korakov, ki jih je treba storiti v filozofiji Feng Shui, je ponovna združitev človeka s samim seboj in z naravo. Razporeditev in orientacija predmetov sta temeljna za organizacijo prostorov, prav tako oblika in barva pohištva ter predmetov, ki so podobni 5 elementom. Za vzpostavitev harmonije med človekom in naravo mora biti prostor sestavljen iz naravnih elementov, kot so les, konoplja, glina, slama, pluta, naravni pigmenti. Potem so tu še elementi in predmeti v splošni rabi, ki so v veliko pomoč pri poglobitvi v različne duhovne prakse. Sveče – ki vodijo naše oko, da se poveže z živahno energijo ognja; kadilo – katerega vonj nas omami, tako da nam draži čute; kristali – ki obnavljajo energije telesa in duha; glasbila – zvok aktivira našo vitalnost. Za vse tiste, ki želijo ponovno odkriti lepoto, tišino in notranjo rast, ne sme manjkati globoka pozornost do narave in rastlin. Poleg tega, da nam prinašajo kisik, poskrbijo, da živimo v objemu zelene, ki je barva obnavljanja in regeneracije. Odlična za ponovno vzpostavitev fizičnega in duševnega ravnovesja, ni naključje, da se pogosto uporablja na mestih, posvečenih zdravju.

Pinterest
Pinterest

Barve

Tukaj so pojmi, ki jih morate upoštevati, ko gre za feng shui in barve: črna predstavlja globoke vode in univerzalno praznino, dodaja globino in moč okolju. Modra v vsakem prostoru, v katerem se uporablja, daje občutek koncentracije in spokojnosti. Bela označuje čistost in nedolžnost. Bela je tudi barva, ki vsebuje vse druge barve, zato nas čisto beli prostor vse fascinira in zadovolji. Roza, tako kot rdeča, je pogosto povezana z ljubeznijo in ima pomirjujoče lastnosti, če le ni presvetla. Oranžna in rumena predstavljata svetlobo, ki označuje moč in spodbuja zdravje.

Pinterest
Pinterest

Prostor

Tudi v skladu z načeli Feng Shuija mora biti hiša, da bo dobro zgrajena, kvadratna ali pravokotna, brez vogalov ali manjkajočih delov in pravilne oblike. Po medicinski znanosti Ayurveda, ko je 5 prvobitnih elementov – zemlja, zrak, ogenj, voda in prostor – v telesu v ravnovesju, je človek v stanju zdravja, torej tudi v zdravi hiši teh pet elementov mora biti na ustreznem mestu. Vsaka smer je povezana z življenjem. Sever je območje kariere in ekonomskega blagostanja. To je del hiše, kjer preživite večino svojega časa. V tej smeri je element Voda tisti, ki prinaša pozitivne vibracije, zato bo postavitev akvarija ali fontane v ta kotiček zagotovo prinesla dobro energijo. Jug je območje slave in nanj pozitivno vpliva element Ognja. Pomembno je, da je ta del hiše dobro osvetljen, da se zbere vsa pozitivna energija in spodbudijo aktivnosti, zlasti delovne. Za povečanje energije je priporočljivo, da postavite zelo svetlo svetilko ali veliko sveč. Vzhodni del hiše je povezan z zdravjem in odraža vašo ali družinsko harmonijo in dobro počutje. Je zelo pomemben kotiček in da bi izkoristili največje koristi, priporočamo, da postavite rastline, simbol vitalnosti. Zahodni vogal hiše je povezan z ustvarjalnostjo in jezero je njen naravni element. Za povečanje pozitivne energije in krepitev ustvarjalnosti je koristno v ta del hiše postaviti kamne in kristale.

Pinterest
Pinterest

Predmeti, ki se jim je treba izogibati

Lobanje, kosti, kože ali kateri koli drug človeški ali živalski element, saj pravzaprav ne vemo, kako je to živo bitje umrlo in torej kakšne energije je nosilo v sebi v trenutku smrti. Enako je s posušenimi vejami ali cvetovi. Narava mora iti svojo pot in če zadržujemo nekaj, kar bi moralo roditi nekaj drugega, tvegamo, da porušimo kozmično harmonijo. Razbiti predmeti doma bi vplivali na harmoničen pretok energije in so znak malomarnosti, ki se odraža tudi na osebi. Tudi ukinitev ogledal v spalnici bi bila idealna, da bi se izognili prejemanju odbite energije med spanjem in s tem kronični utrujenosti. Zagotovo pa so najbolj smrtonosno orožje našega stoletja, ki lahko posega v energijske frekvence med nami in vesoljem, elektronske naprave; zato je pomembno, da jih hranite stran od prostorov za počitek ali meditacijo, kot so spalnice in dnevne sobe.

Komentiraj