Modrina doma za mirno vzdušje

Zdi se mi, da v teh časih potrebujemo predvsem mir in to, da nehamo s slabimi novicami in z njihovim potenciranjem. Časi niso enostavni, pravzaprav bi rekla, da se nikoli prej nismo znašli v podobni situaciji, vsaj v smislu moje generacije, ampak vse stvari prej ali slej minejo, tudi ta. Te dni smo veliko več doma in imamo več časa za odnose, družino, življenje med svojimi zidovi. Zelo pomembno je, da se doma počutimo dobro in da je dom opremljen tako, kot nam je všeč. Z majhnimi dodatki lahko naredimo veliko, z modro barvo pa še več, saj prav modrina poskrbi za občutek miru in spokojnosti, zato si jo kar privoščite, v veliki meri.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Sama sem ljubiteljica te barve, samo pomislim na njene odtenke in sem takoj boljše volje. Modra me popelje na morje (azurno modra) in potem še v Pariz (pariško modra), spominja me na razkošen nakit (safirno modra) in na mornarski slog, zato je za njeno izbiro pravzaprav veliko razlogov. Modra barva pomirja, pomaga pri togoti in nas popelje k doseganju sprostitve ter notranjega miru. Doma je dobrodošla povsod, osebno pa menim, da jo je najlažje vnesti v stanovanje ali hišo s pomočjo dodatkov, kot so odeje, blazine, preproge, porcelan, sveče. Nekateri so za prusko modro, ki je nekoliko temnejša, jaz pa stavim bolj na baby blue, ker je nežna in mi v spomin prikliče hišico na morju, z modrimi polkni in črtastimi preprogami. To sem jaz.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Morda ne veste, da ima modra še en dober učinek: povečuje prostore in predmete. Če torej imate prostor, ki je nekoliko premajhen, bo modra stena pomagala, da optično izgleda večji. Super je za spalnico ali meditativno sobo in tudi kopalnica z njo lepo zaživi. Če pa so vam všeč kamni in kristali, si lahko omislite tudi nekaj modrega v tem smislu; modri kamni so topaz, akvamarin, safir, modri ahat, modri kremen, kalcedon. Če zraven dodamo še eterično olje žajblja, no, potem smo res na konju!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.