Moja vlažilna nega las v poletnem času

Iskanje pravega ravnovesja med negovanjem in vlaženjem las je osnova vsega, kajti vlaženje las, ki v resnici potrebujejo drugačno nego in obratno, zna biti kontra produktivno. Hitro se namreč zgodi, da postanejo naši lasje še bolj suhi in celo poškodovani. Seveda je jasno, da poškodovan las potrebuje predvsem škarje zato, da ponovno začne dihati in živeti, a vmes lahko naredimo veliko. Preventiva je seveda ključnega pomena, moramo pa vedeti, da je na prvem mestu predvsem izbira pravih produktov, ki morajo biti 100 % primerni za naše lase. Če pretiravamo s hidracijo, postanejo lasje še bolj krhki in nagnjeni k lomljenju.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Različne situacije, letni čas in osebne navade nam lahko pomagajo razumeti, kaj moramo storiti: če so naši lasje v obdobju, ko gremo na morje in v bazen, nekoliko bolj suhi, potrebujejo hranilne produkte, ki obnovijo lipidni film in ustvarijo zaščito okoli njih. Če uporabljamo likalnik, sušilec za lase, barvamo ali belimo lase (in četudi barvamo z barvnimi zelišči, ki lase pogosto posušijo), bomo zagotovo potrebovali hidracijo. Da povzamem: vlažimo, če so lasje poškodovani, suhi in izgledajo kot slama; negujemo, če so lasje utrujeni, slabega videza, suhi in z razcepljenimi konicami.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Za svojo poletno nego sem ponovno izbrala Moroccanoil in serijo izdelkov za hidracijo. Gre za izdelke, ki imajo lažjo teksturo, zato so zelo primerni za redno, pogosto rabo, ker lasje ostanejo zelo mehki, lahki in prav nič utrujeni. Pri znamki je tako, da potrebujemo malo produkta za dober učinek, kar pomeni, da nikakor ne smemo pretiravati s količino. Iz osebnih izkušenj vem, da vse balzame in maske uporabljamo le na konicah, ne pa na koreninah, saj bodo v tem primeru lasje prej mastni in umazani. Seveda moram nujno dodati, da je Moroccanoil tako dišeč in dober, da se v hipi zaljubiš vanj in ga potem preprosto ne spustiš.

Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Lase vlažimo tako, da jim dodamo vodo in hkrati zadržimo tisto, ki je že v njih. Vlažilne maske in balzami nam zato pomagajo pri vlaženju las, ker pomagajo ohranjati hidracijo las tako, da uravnavajo izhlapevanje vode, ki je že v njih. Skratka, gre za prave produkte za vročo sezono. In te dni pozabim na fen, likalnik, na vse tiste pripomočke, ki so skozi leto ključnega pomena: ok, moja pričeska je daleč od tega, da bi bila brezhibna, a zdi se mi, da so mi lasje super hvaležni in tudi to je nekaj!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.