Na temni strani mode

Če bi o najbolj aktualnih trendih sodili po pretekli noči čarovnic, potem bi zmagovalno mesto pripadlo gospe Pradi in njeni interpretaciji temačne romantike. Pomislite samo, koliko Sred in Morticij Addams ste srečali 31. oktobra? Muhasto modno razpoloženje pa ni bilo samo Miucciina domena, kje pa, če boste podrobno pregledali kolekcije vseh večjih modnih igralcev, boste dobili občutek, da je ves modni svet spregovoril v črni. A nikar se ne bojte, temačna romantika je kljub svojemu temnemu pridevniku še vedno videti zelo romantično. Temačna romantika je za razliko od sladke, nedolžne romantike veliko bolj teatralna in dramatična. Izpopolnjujejo jo kontrasti in zgodbe protislovij.

Prada
Prada
Pri Addamsovih

Tako boste na žlahtnih svilenih materialih lahko ‘ujele’ šopek zimskega cvetja, ki si je za podlago izbralo črno barvo. Cvetlični motivi, ki podpisujejo temačno romantiko, ne pripovedujejo lahkotne poletne pravljice. Cvetje je veliko težje in ‘žalostno’. “Želel sem si rože, toda ne sladkih rož – rože s karakterjem, rože, ki odgovarjajo trenutnemu stanju. Cvetje je lahko romantično, toda temu sem se žele izogniti. Današnji čas je veliko težji kot je bil v preteklosti’, je o svojih cvetličnih vzorcih za jesen in zimo 2019 spregovoril oblikovalec Dries Van Noten. ‘Moje rože odsevajo vibrirajočo energijo in hkrati nepopolnost in temo’, še doda. In vendar odlomljene vrtnice  niso bile edina sled, ki je vodila v dvorec Addamsovih.

Red Valentino
Simone Rocha
Prada

V verze temačne romantike so pri Pradi vtkali še fino črno čipko na kontrastni poškrobljeni beli podlagi, pa črtaste zaporniške vzorce, težke vojaške plašče, Frankenstainove motive in težke vojaške škornje (bulerje). Vam zveni kombinacija takšna, kot bi jo zasnovala gospodična Sreda? Če k temu dodate še pričesko dveh tesno spletenih kitk, bledolično svežino in violinsko podlago skladbe Lady Gaga, Bad Romance, potem ni nič čudnega, da so pri Pradi navdih za svoj strašni kostum prejšnji teden iskali številni ljubitelji mode.

Prada
Prada
Prada

Če si želite temačne romantike na svoji sončni strani na povsem običajen dan, vam lahko namignem, da ne potrebujete veliko. Črno čipkasto obleko nadgradite in poudarite s kombinacijo  belega pulija ali srajco strogega kroja. Če si ne želite preveč teatralnosti, lahko preko oblečete suknjič ali črn bomber, ki spominja na športno različico te jakne. Prav vam bodo prišli tudi bulerji, ki so lahko za razliko od tiste originalne različice za odtenek bolj elegantni in romantični (v mislih imam takšne s 3D cvetjem, zakovicami in kristali).

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Christian Dior
Dries Van Noten

In za konec, če mislite, da je vaša družina čudna, pomislite še enkrat – priročno z najnovejšimi modnimi trendi je pred vrati tudi ena najbolj čudnih, nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu, družina Addams. Animirana družinska komedija, ki prihaja v slovenske kinematografe 14. novembra, prikazuje zgodbo o članih slavne odbite družine med pripravami na praznovanje. V sinhronizirani različici so glasove posodili igralci Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej, Lija Trunkelj, Rok Suhadolc, Srđan Milovanović, Maja Končar, Vesna Pernarčič in drugi, animirana komedija pa bo na ogled v 2D in 3D.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.