Najlepše je v nas in zato bomo vse prebrodile

Ko zaprem oči, je vse na svojem mestu. V mislih imam slike, ki sem jih ustvarjala v mladosti, z vodenimi barvami in imaginarnimi vrtovi, z glicinijo in nebom v svetlo vijola barvi, z ženskami na plaži, pri leseni barčici, vse z dolgimi oblekami in polno volančkov povsod. Brezhibne slike, ki so bile v moji domišljiji popolni prizori sreče, z vsemi elementi, ki jih obožujem: ženske, narava, lepe obleke, nebo, rože povsod. Pred dvajsetimi leti sem videla svet v pastelnih barvah, danes ni prav nič drugače.

Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy

Potrebujemo lepe stvari zato, da sebi dovolimo normalno dihati in da se z lastnimi očmi prepričamo, da obstajajo stvari, ki so v svoji preprostosti vrhunske. In če se malo bolj poglobimo v ta svet, ugotovimo, da ne potrebujemo prav veliko, da dosežemo to brezhibnost tudi same. Prijateljice, ki jih prav gotovo imamo, mame ali hčerke, morda tete in sestrične, lepo odejo za na vrt ali ogromen prt (in če je shabby z rožicami, toliko bolje). Rože lahko vzamemo s seboj ali niti ne, saj zdaj narava divje cveti in mislim, da nam ponuja neverjetno lepe prizore povsod, včasih tudi tik pred vhodnimi vrati.

Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy

Vse te le lepe stvari v meni sproščajo občutek sreče, notranji mir in neke vrste sigurnost, ki mi je prav nihče ne more odvzeti, še najmanj virus in bizarna situacija, v katero se je spustil cel svet. Televizija ostane ugasnjena in čeprav sem medijski človek, me je včasih prav sram zaradi načina, kako nam sporočajo novice in kako so nekateri še vedno omamljeni takrat, ko so pač prvi z novico, ne glede na njeno kvaliteto. Vse je dobro, je nekoč pripomnila moja prijateljica Petra, in za nekatere je temu res tako. A kaj ko se s tem ne morem nikakor strinjati in leta so me že zdavnaj naučila, da lahko mirno zaprem vrata, včasih tudi zaloputnem in res ni nujno, da me svet opraviči. Saj me to niti ne zanima.

Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy

V času, ki so stvari obrnjene na glavo, vam ponudim skromno darilo. Serijo slik, ki so od mene zahtevale, da zaprem oči in se tudi sama vidim na tem mestu. Rekla sem si, da bom vse to še realizirala, ker doma imam dovolj lepega porcelana za eleganten piknik, dovolj lepih odej v slogu krpanke za lepo podlago, dovolj čudovitih prijateljic, ki bodo za to priložnost z mano v dolgih oblekah, in dovolj izkušenj v kuhinji zato, da pripravim najboljše sladice. In povem vam, da okoli nas lahko vse skupaj še bolj degradira, a v resnici nas bo vedno rešil ta notranji svet, neokrnjen in bogat, nežen in hkrati močan zato, da nas varuje pred stvarmi, ki so preprosto nezdrave. In, dovolite mi, tudi nepotrebne.

Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy

Ostani doma, so mi rekli. A kaj ko je moja domišljija doma povsod in jo je res težko ujeti, še najmanj pa jo lahko spraviš v kletko ali ji prerežeš krila. Razmišljala sem, da mi res ni težko, ker imam ogromno lepih slik v sebi, ki jih potegnem ven vsakič, ko se mi zdi in niso deležne prepovedi ali posmehovanja. Seveda se tu in tam najde kdo, ki je prepričan, da zdaj res ni čas za lepo in razkošno, ampak, drage moje, jaz se samo nasmejem. Razkošje je čas, ki ga lahko preživimo same s sabo, in lepo je tisto, kar imamo v glavi, onkraj drage obleke, bleščečega nakita in neverjetnega potovanja. In morda bi bil marsikdo še najbolj srečen, ko bi nam lahko odvzel še to, a žal ne gre.

Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy
Vir: loveshackfancy

Zato smo ljudje tako posebni. Ker smo samo deloma narejeni iz mesa, vse ostalo je v zraku.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

11 komentarjev
    1. Res je! S temi bundami notri in ven, kot da sem zmešana! Pravi april, ni kaj, celo trenč sem uspela obleči! Maham!

  1. Tudi jaz sem ljubiteljica lepih slik, filmov, lepih stvari in zivljenja. Kako lepo, ko smo ze ob branju in gledanju lepih slik zadovoljne in srecne. Hvala in objem

  2. Spoštovana Lorella, ne le teh pet tednov, tudi kdaj prej so bili trenutki, ko sem se morala umakniti v svoj svet, svet spominov na pozitivna in lepa doživetja, da sem se izolirala od napornih odločitev, negativnih posameznikov ali neprimernih komentarjev. Tako kot pišeš, je res potrebno obujanje zavedanja, da smo ljudje mnogo več kot le materialna telesa. Tišina, ki jo doživljam v zadnjih tednih, je okrepila moje zavedanje, da sem, da imam voljo in moč in da mi je v resnici lepo. Mir imam, zdrava sem, življenje si urejam po svoje in vem, da so nekje tudi vsi moji najdražji. Tudi Ti si med njimi, saj mi dneve in tedne krajšaš in lepšaš s svojimi globokimi mislimi, modnimi nasveti, lepotnimi namigi. Hvala Ti za vse in ostani takšna, kot si, pa seveda zdrava. Pa ne le Ti, tudi vsi Tvoji najbližji. Vse dobro Karla

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.