Uredimo si čudovit balkon

Dokler velja navodilo “Ostani doma”, bo naše najpomembnejše mesto verjetno ravno terasa, vrt ali, za večino, naš balkon. Na slednjem se lahko naužijemo dnevnega sončka in nadihamo zraka, prav tako pa je to po navadi točka druženja, pa čeprav ta hip zgolj z domačimi. Ureditev balkona, tako manjšega kot večjega, je dandanes postala za mnoge prava umetnost, kjer se čudovito prepletajo različni stili ter združujejo notranjost našega doma z zunanjim svetom. Gre torej za kotiček, na katerem si lahko pričaramo pravo čarobnost in verjemite mi, da bo v teh dneh še kako pripomogla pri prenašanju obvezne osamitve. Že sam pogled in nekaj minut na dan, ki jih bomo preživeli na balkonu, bo pregnalo slabe misli, morebitno žalost in skrbi.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Naj poudarim, da ni nujno, da je pohištvo super drago in luksuzno, povsem dovolj bodo že palete ali zabojniki, morda železni stolčki ali celo staro notranje pohištvo, ki smo ga postavili v garažo oziroma skladišče. Zelo pomembne so rastline, ki dodajo dotik življenja, spomladanski pridih, ki bo ponudil kanček svežine, pa čeprav gre morda zgolj za zelenje. Dobrodošle so tudi podrobnosti udobja, torej tepih in pletene ali kosmate odeje, blazine vseh velikosti in oblik, tabureji, pregrinjala in mnogo drugega. Za vse tiste, ki se lahko pohvalite s prostornim balkonom, so tu tudi viseče mreže, nekateri pa si omislijo kar razkošen kavč, jedilno mizo in/ali gugalnik.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Dodelanost pa se seveda skriva tudi v podrobnostih, torej v dodatkih, ki lepo zaključijo celoten prostor ter po navadi pripomorejo, da je celotna podoba tudi prava paša za naše oči. Omislimo si na primer lanterne in ogledala, svečnike in dišeče sveče, lovilce sanj in dekorativne lučke, raznorazne omarice in stojala za rastline, vaze, mini mizice, stojala, slike in še bi lahko naštevala. Skratka, zdaj je čas, da tudi na našem balkonu postorimo in preuredimo vse, o čemer smo morda že dolgo sanjali, pa nekako nismo našli ne časa ne volje. To bo nedvomno postal vaš najljubši kotiček, v katerega se boste zatekali vse tja do pozne jeseni, morda še dlje.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.