Ne le Ikea, Skandinavci obvladajo tudi modo!

Kopenaghen je poln presenečenj in nasprotij: v metropoli se prepletajo inovativnost in tradicija, moderen dizajn in stare palače, umirjeno vzdušje in mondeni večeri. Danska prestolnica je pravcati muzej na prostem, ki vrvi od življenja in je vedno v koraku s časom ter najnovejšimi smernicami v modi, dizajnu in arhitekturi.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Danci so zelo skrbni in spoštljivi do prestolnice; pomislite, da je pristanišče tako čisto, da bi se lahko mirno kopali v njem. Mesto navdušuje turiste z vsega sveta, ker je čudovito, vendar je treba omeniti še modni teden, ki se je odvijal avgusta in je navdušil obiskovalce in ljudi iz modne industrije. Zakaj? Iz preprostega razloga: ulični stil. Današnja moda se rojeva na ulicah in Danci so pri tem zelo spretni. V ospredju so bile preproste, toda posebne stvari, žive in svetle barve ter mehki kroji. Seveda v družbi čudovitih žensk, igralk, it deklet in modnih navdušenk, ki so pred ali po modnih revijah dale vedeti, kaj pomeni skandinavski smisel za lepo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Tu so bili kombinezoni iz džinsa v stilu tie-dye, ohlapne hlače do kolen, jakne z naramnicami in vpadljivi čevlji. Ikone uličnega stila v Kopenhagnu dokazujejo, da obvladajo koncept MIX’N’MATCH, in prepričajo z vabljivimi barvami, fluorescentnimi in pop vzorci ter drznimi kombinacijami.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ohlapne moške obleke in dolge obleke so nonšalantno dopolnjene z vpadljivimi uhani, futurističnimi očali ter razkošnimi torbicami, čevlji in dodatki. Medtem ko je v modnih prestolnicah kombinacija kavbojk z visokim pasom in suknjiča iz tvida še vedno sinonim za stil, pa v Kopenhagnu eksperimentirajo z bolj nekonformistično modo. Kombinirajo potiske in barve ter prestižne in cenovno dostopne znamke. 

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vse to nam vzbuja občutek, da je leto 2019 prežeto z nordijskim modnim duhom. Preprost, naraven pariški stil gre iz mode, uveljavlja pa se danski, ki prekipeva od barv in nasprotij. Poglobite se, posnemajte ga in čim prej preizkusite.

Vir: Pinterest

Bo torej nova modna prestolnica zdaj na Danskem? Morda.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.