Nekaj modnih nasvetov za ženske 50+

Priznam, da mi je prav težko pisati o letih zato, ker je vse relativno. Če je pri moških, je prav gotovo tudi pri ženskah in, kot mnogokrat rečeno, so današnje petdesetletnice tako vitalne, da jim marsikdaj tridesetletnice ne pridejo do kolen. Po drugi strani je tudi res, da se telo nedvomno spremeni: gravitacija, hormoni, menopavza in staranje nasploh povzročajo določene spremembe. Sicer ni rečeno, da so nepopravljive, kljub temu, da se metabolizem spremeni, pomembno je, da telesu sledimo in temu prilagodimo tudi življenje.

Vir: Pinterest

Izberite prave kavbojke

Zdaj že veste, da to ni najbolj enostavno, je pa vsekakor izvedljivo. Dobre kavbojke niso le lepo projene, so tudi prave barve – načeloma temnejše, dovolj dolge – načeloma do gleženj,   morajo lepo padati na zadnjici in stegnih, zato vedno uporabljajte pas, da bodo tudi v pasu prav.

Vse mora biti tajlirano

Kosi, ki nimajo nobene oblike niso za vas. Na prvem mestu torej morate poznati vaše konfekcijsko številko. Nima smisla, da se pretvarjate, če imate pač eno, dve ali tri več, kot v preteklost, ni pomembno. Važno je, da kupujete kose v pravi velikosti in da je kroj dober.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Midi in ravno krojena krila

Zdaj je pravi čas za njih. Te oblike so zelo “lady like”, kar je dobro, ker delujejo elegantno, šik in dovršeno. Obujte pete, ni nujno, da visoke in ozke, lahko so tudi nekoliko nižje in kvadratne. Ta krila zahtevajo peto, če tudi ste dovolj visoke.

Izberite dobre materiale

Svileni topi so nujni, če so obrobljeni s čipko, toliko bolje. prav tako volnene ali bombažne hlače. Imejte v omari manj sintetike in nylona, ker gre za materiale, ki jih nosimo v mladosti in že takrat so malo čudaški. Skratka: kvaliteta in ne kvantiteta, kar se dolgoročno vedno pozna.

Vir: Pinterest

Dodajte piko na i

Lahko z modnimi dodatki,  nakitom, rdečim lakom za nohte ali usnjeno jakno. Imejte vedno “nekaj”, kar deluje posebno in ne preveč samoumevno. Vse je odvisno od vašega osebnega stila in o tem, kakšno življenje živite ter kaj potrebujete. Majhne stvari lahko zelo dvignejo moralo, tudi dober komplet perila naredi čudeže.

Določeni kosi so pač večni

Blazer, hlače z visokim pasom, črni ali nude salonarji, Chanelova trobica, bela bluza. Te kose zdaj resnično morate imeti, prav nobnega ne preskočite, ker so sinonim za dober stil. Plus sestavljajo osnovo dobre garderobe, zato bo naslednji korak do odličnega stila veliko lažji.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.