O ženski super moči

Samozavest je prvi korak za uspeh, je nekoč povedal Ralph Waldo Emerson, in od takrat smo še vedno tam: samozavest je dejansko vse, kar potrebujete za lepo, mirno in uspešno življenje. Ko moramo rešiti težave, se nagibamo k omalovaževanju. Nenehno se trudimo izboljševati tako, da sledimo standardom, ki jih postavlja okolje, ne da bi poslušali svoje notranje sile in vesolje, ki je nad nami. Morda temu lahko rečemo tudi intuicija in dobro veste, kako je za žensko pomembna. Če samo sledimo normam in pravilom, s časom postanemo kopije drug drugega. Trudimo se tudi izgledati kot naši idoli in vzorniki, saj verjamemo, da predstavljajo in ponujajo tisto, kar je za nas najboljše, kar nas bo osrečilo. A zanimivo, kako raziskave v resnici dokazujejo, da splošnega ključa za uspeh ali srečo ni, ker ima vsak svojega, zelo individualnega in celo zelo skritega globoko v sebi.

Foto: Zen za Alma Ras

Oseba, ki bi ji morali biti najbolj podobni in jo želimo posnemati, smo mi sami. Morali bi preprosto izboljšati in razširiti svoje bistvo, svoj potencial kot človeška bitja. Življenje nam postavlja ovire, a zgolj zato, da premagamo sebe in imamo priložnost, da enkrat za vselej spoznamo, da je vse, kar potrebujemo, v nas. Zaupajmo torej svojim občutkom, intuiciji, saj smo si različni, zato bo vsak od nas isto težavo rešil na drugačen način. Dobro in zdravo je imeti reference, navdihe in idole, po katerih se zgledujemo, a ne smemo pozabiti, da nikoli ne moremo biti povsem podobni njim. Najbolje je, da se osredotočimo nase in se izogibamo negativnemu soočenju, ki tako zlahka prinaša zavist in slabo počutje.

Foto: Zen za Alma Ras
Foto: Zen za Alma Ras
Foto: Zen za Alma Ras

Skrivnost rasti in odpravljanja vsakdanjih ovir, ki so tako ali drugače prisotne v življenju, je v tem, da poznamo sebe, da vemo, kdo smo, da se naučimo odkrivati ​​svoje prirojene talente in jih znamo v celoti uporabiti. Hkrati je ključnega pomena, da sprejemamo pomanjkljivosti, jih celo spoštujemo in razumemo, da nas nameravajo naučiti gojiti ljubezen do sebe. Podobno, če ne znamo rešiti težave, moramo biti dovolj skromni, da prosimo za pomoč. Neverjetno je, kako gre prav vsak izmed nas skozi podobne faze v življenju in zna biti, da potrebujemo le droben nasvet ali premik perspektive zato, da zaznamo popolnoma drugačno situacijo.

Foto: Zen za Alma Ras
Foto: Zen za Alma Ras
Foto: Zen za Alma Ras

Vsak od nas je lahko in je izjemen človek. Da pridete do tega spoznanja in faze, ki nam je v bistvu dana, morate imeti samozavest in se imeti rad. Smo sposobni in nadarjeni posamezniki, popolnoma opremljeni za soočenje s pustolovščino življenja. In ne pozabite, da vaja dela mojstra! Če želite verjeti vase in premagati ovire, morate biti skromni in odločni hkrati; skromni zato, ker se celo življenje učimo in nikoli nisi v fazi “vse vem”, četudi imaš občutek, da je temu tako. Po drugi strani je vedno dobro vedeti, kaj želite in zakaj; najti tisto, kar nas dela edinstvene in drugačne od ostalih.

Foto: Zen za Alma Ras
Foto: Zen za Alma Ras

Namesto da bi se preveč ukvarjali z življenjskimi težavami in ovirami, se osredotočimo na svoje lastnosti in gojimo optimističen pogled na življenje. Moramo biti jasni o tem, kaj nas definira, in to še dodatno izboljšati. Ne dovolimo, da nam negativne misli preprečijo, da bi dali vse od sebe; ne pozabite, da je vsaka izmed nas oseba, ki je sposobna najti rešitev in premagati kakršne koli izzive. Če vas torej kdo vpraša: katera je tvoja super moč, je edini pravilni odgovor: premagam prav vsako oviro!

***Za vse tiste, ki vas zanima: na slikah nosim bombažno in super mehko pižamo Alma Ras. Ta mesec imajo v njihovih trgovinah kar nekaj aktivnosti!

VELIKA NOČ od 11. 4. do 16. 4. – 30 % na vse neznižane Alma Ras

MESEČNI MENI: 1. 4. do 30. 4. Tara + Aria + Helena – 30 % ob nakupu dveh artiklov iz teh linij – samo v trgovinah

DNEVI BOMBAŽA: 19 .4. do 24. 4 – 30 % na  vse artikle, ki imajo vsaj 90 % bombaža

PIŽAMA BEST BY: od 24,90 EUR

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.