Obisk pri kozmetičarki je odlična naložba

O negi obraza in skrbi za telo smo slišali že marsikaj in dejstvo je, da si v sodobnem času prej vzamemo čas za manikiro, kot za masažo ali nego obraza. Glavni razlogi, zaradi katerih se marsikdo odloči za obisk kozmetičnega centra, so pravzaprav povezani z lepoto v širšem smislu. Tisti, ki gredo h kozmetičarki, to pogosto storijo za periodično depilacijo, čiščenje obraza, drenažno masažo. Za nekatere je obisk kozmetičnega centra nekaj obveznega vsak mesec, tudi v smislu duše, saj te kozmetičarka na nek način pozna, čuva, s tabo poklepeta in seveda poskrbi, da izgledaš dobro.

Foto Breda Krajnc
Foto Breda Krajnc

Sama bi rada imela več časa za vse te storitve, tudi zato, ker se po njih stanje kože zelo popravi in se nasploh počutim bolje. Danes k tovrstnim tretmajem ne pristopajo le ženske, kot je veljalo v preteklosti, vse več moških si dejansko uredi obrvi, potrebuje depilacijo različnih delov telesa, masažo in čiščenje obraza. V kozmetičnem centru pa se lahko pojma lepote lotite širše in raznovrstneje. Obstajajo lepotni centri, ki ponujajo masaže za odpravo celulita ali drugih vrst madežev, tretmaje za pomlajevanje obraza ali solarije za popolno porjavelost.

Foto Breda Krajnc
Foto Breda Krajnc

Ko si vzamem čas zase, sem zelo rada v družbi Jane Novak, ki ima salon v Portoržu. Poleg nege z diamantnim pilingom me že nekaj let prepriča Teenlifting tretma, o katerem sem že pisala tukaj. Kar se mi je zdelo zanimivo in sem kasneje tudi slišala od hrvaške zdravnice, dr. Sanje Malbaša Gošović, ki si je metodo omislila, je, da je ta tehnika nastala iz drugih razlogov. Cilj je bil pomagati ljudem, ki so doživeli obrazno paralizo in tudi tistim, ki so imeli močne migrene. Zdravnica je tako opazila, da so po tretmaju njeni pacienti izgledali veliko bolje, spočiti, z bolj gladko kožo, mlajši. Teenlifting se izvaja z aparatom za elektrostimulacijo mišic in omogoča uporabo fizikalne medicine v kozmetiki z istočasnimi odličnimi rezultati v rehabilitaciji, terapiji in profilaksi: glavoboli, migrene, obnavljanje kostne mase čeljusti, sinusitisa, nevralgij. Za krepitev mišic nikoli ni niti prezgodaj niti prepozno.

Foto Breda Krajnc

Tretma je popolnoma neboleč, med izvedbo pa preprosto počivate, mišice pridno delajo in zato postanejo bolj čvrste. Saj veste kako je z gravitacijo: z leti naredi svoje in obraz preprosto lezi proti dol, kot ga mišice več ne bi držale na svojem mestu. V tem smislu zelo pomagajo tudi ročne masaže obraza in seveda obrazna joga, v bistvu je danes kar nekaj stvari, ki jih lahko naredimo zato, da izgledamo bolj spočito in naravno lepo. V salonu so me potem razvajali z odlično kozmetiko Thalgo, ki je na tem področju vrhunska in tudi nam vsem dobro poznana. Poleg tega, da ima res čudovit vonj, je tudi učinkovita, kar je seveda ključnega pomena.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Priznam, da sem bila v preteklosti bolj pridna in redno hodila na Teenlifting tretmaje, letos sem se odpravila le parkrat, a rezultati so hitro vidni, kar pa je potem pomembno je tudi vzdrževanje. Skratka, če lahko naredimo nekaj na naraven način, zakaj ne, povrh vsega smo v družbi žensk in je vedno veliko smeha in zabave. Ker kozmetični saloni so tudi to!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.