Postanimo močnejše in odpornejše

Nedolgo tega sem napisala članek na temo, da so petdesetletnice v resnici zelo naprej tudi zato, ker so odporne. In beseda “odpornost” se vedno vrača takrat, ko berem članke na temo, kako biti srečen, kako najti svojo pot, kako živeti kvalitetno življenje. Očitno je tako, da se stresne situacije nahajajo na vsakem koraku, zato je zelo pomembno, da se zaščitimo ali se vsaj pripravimo na vsakdanje tegobe na najboljši način. Hkrati je zelo pomembno, da ohranimo pozitivno mišljenje in energijo: brez tega ne bomo šle nikamor. Danes je močna ženska nekaj povsem normalnega; vsi smo navajeni, da delamo vse. Poleg “ženskih” opravil so tukaj še otroci, kariera, organizacija dopustov, sprejemanje odločitev in nadzorovanje življenja nasploh, od tega, kakšna bo barva na steni v kuhinji, do tega, kdo bo šel v šolo na sestanek. Vse lepo in prav in dvojni juhu za žensko emancipacijo, a morda ste tudi ve opazile, da ima dan še vedno le 24 ur in me še vedno le dve roki. Kako torej?

Vir: Pinterest

Vprašajte za pomoč

To ni znak šibkosti, temveč izredne pameti. Povsod ne morete biti same in vedno je nekdo, ki vam lahko pomaga. Če ne že tako, da gre v službo ali na sestanek namesto vas, potem tako, da vam skuha obrok in boste s tem manj obremenjene. V resnici je vedno kar nekaj ljudi, ki so nam pripravljeni pomagati, težava je le v tem, da sami težko sprejmemo pomoč, ker imamo občutek, da lahko vse naredimo sami. In tukaj se tudi motimo.

Vir: Pinterest

Ne bodite ekstremno katastrofalne

Saj vem, da je včasih prav težko biti optimist in mnogokrat je tudi tako, da nas svet vleče dol, pa vendar … Če boste skozi tarnale in bile prepričane, da bo vse narobe, na koncu tudi bo. Saj veste: pozitivno pritegne pozitivno in negativno pač negativno. Naj bo v življenju kozarec vedno na pol poln in ne obratno. Vse je v perspektivi, vse je v vas, vaši percepciji in stališču. Če ste nagnjene k pesimizmu, je vsekakor tako, da se z danes na jutri ne boste spremenile, zato delajte majhne korake in boste prišle daleč. Zagotovljeno!

Vir: Pinterest

Nadzorujte stresne situacije

Ni drugih možnosti kot ta, da ga začnete obvladati. Stres je zelo hinavski in zahrbten, z lahkoto vas prevzame do te mere, da vam začne narekovati tempo življenja. Tega nikar ne dovolite. Ogromno lahko naredite z dihanjem in vizualizacijo pozitivnih, lepih prizorov, ki so vam pri srcu in poskrbijo za vaš notranji mir. Obvladanje stresa je pravzaprav modrost in vrlina, ki se je je treba naučiti. Tudi kakšna delavnica ali knjiga na to temo ne bo škodila.

Vir: Pinterest

Naredite pavzo

Vprašajte se sledeče: bo čez teden, mesec ali leto ta zadeva še vedno tako pomembna? Postavite težave v realno situacijo, naj ne bodo preveč napihnjene zato, ker na njih gledate takrat, ko ste pod stresom in popolnoma nerealne. Vedno imejte v mislih, da ne gre za konec sveta, gre le za stvar, ki se je zgodila in se od nje lahko vedno premaknete.

Vir: Pinterest

Ne bodite žrtve

Če ste žrtev, je to le zato, ker ste to vlogo sprejele. To je sicer korak, ki ga boste najtežje naredile, sploh če ste prizadete. Najlažje je biti potrt, žalosten, jezen, to so sicer popolnoma normalne reakcije in tudi morajo biti, a še bolj pomembno je, da se poberete. Čim hitreje. Ne ostanite predolgo v položaju žrtve, ker to ni dobro za vas, za vaše srce ali um. Konec koncev se ta situacija pozna tudi na telesu. Morate iti naprej in nujno najti nove stvari v življenju, tudi majhne, ki pa vam dajo zagon. Malo se ustavite in jih poiščite, ker so, če tudi jih zdaj ne vidite!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.