Pot je naš največji zaklad

Čudni smo ljudje. Neprestano tekamo sem in tja, smo pozorni na hrano, trende, avto, ki ga vozimo, in velikost hiše, v kateri živimo, veliko manj pa pazimo na besede, ki jih izrečemo, in jemljemo samoumevno stvari, ki se dogajajo v nas. Če bi sledili navdihom svoje duše, bi hitro razumeli, da so pravzaprav darilo za vsakogar. In ko
izstopimo iz svojega lastnega, majhnega zornega kota, je to največja priložnost, da najdemo pravo svobodo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Res je, pred višinami svoje duše postanemo takoj prestrašeni in se zato kar ustavimo. A namesto tega bi morali vedno iti naprej, saj smo le tako lahko uspešni. Poslušajmo srce, povedalo nam bo, če smo zares živeli, ali morda le životarili, ker je v tem velika razlika. Um misli in zaznava, duša vidi in ve. Na začetku leta je prav veliko stvari, ki jih lahko naredimo zato, da dosežemo najlepšo verzijo sebe; lahko vzamemo nevidno pilico in brusimo vse tiste ostre kote, ki jih nosimo v sebi, ker se vsak dan znova vanje udarimo in čeprav dobro vemo, kje se nahajamo, nas vedno presenetijo. Ne vem, če gre za stare vzorce ali preprosto navade, a nikoli ni prepozno, vsak dan je priložnost in vsak trenutek, ki ga vzamemo le zase, je blagoslovljen. In nadzorovanje misli je eden temeljnih izzivov, ki jih mora premagati vsak, ki resnično želi zavestno spremeniti svoje življenje.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Potrebovali bi telovadnico, ki bi bila vedno odprta in bi nas lahko naučila vaditi dvom o podobah, ustvarjenih v umu, ker pogosto nimajo nobene zveze z resničnostjo. Nikoli ne pozabite na že opravljeno in prehojeno pot ter na tisto, ki jo morate še opraviti, da pridete na cilj. Zberite moč, verjemite do konca. To, kar gradite v sebi, pa tudi težave, ki ste jih že premagale, imajo veliko večjo vrednost kot katerikoli cilj, ki ga lahko dosežete v življenju. Te dragocene življenjske lekcije, ki jih nabiramo sproti, so naš največji zaklad. Zaslužile bi si prestižno mesto v osebnem dnevniku, a mnogokrat se spremenijo v boleče brazgotine, ki le žarijo, mi pa zelo hitro pozabimo na nauke, ki so v resnici najbolj vredni. Ne sodite in ne obsojajte se. Naše življenje je vredno veliko več od tega, kar smo storili, počnemo ali bomo storili. Smo edinstven izraz celote, ki je marsikdaj ne vidimo, je pa vedno prisotna, v vsej svoji čudoviti zapletenosti.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Danes želim materializirati vizije duše. Le tako sem lahko to, kar sem. Prešine me, da so edini ukazi, ki bi jih morali vedno upoštevati, tisti, ki so skladni z našo vestjo. Če dobro pomislite, teh ni prav veliko, saj plavamo v ogromnem oceanu, ki nas meče sem in tja, zato nismo pozorni na tisti notranji glas, ki se neprestano javlja in nam daje jasno vedeti, da smo ali pač nismo na pravi poti, da smo ali nismo obkroženi s pravimi ljudmi, da živimo ali ne živimo svoje resnice. Vse to že vemo, a morda je tudi tako, da se je težko sprijazniti s stvarmi, ki so v nas, lažje je iskati onkraj sebe, v zmotnem prepričanju, da imajo drugi odgovore. Pa jih nimajo. Nekaj drži zdaj in za vse čase: sreča se pojavi spontano, ko sledimo resničnosti srca in premagamo iluzije uma.

Foto: Zen
Foto: Zen

***Za tiste, ki vas zanima: obleka Intimissimi, Kidia Lace blazer Bella Barnett, s kodo TLF15 imate 15 % popust na vse.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.