Povratek jeans jakne

Vsestranska, večna, nepozabna. Denim jakna je eden tistih kosov, ki se že od otroštva hranijo v omari in spremljajo življenje ob različnih izkušnjah in priložnostih. Za nekaj sezon pozabljena, ko jo najdemo med plaščem in usnjeno jakno, ponovno odkrijemo željo, da bi jo ponosno pokazali. Vedno obstaja način, kako jo nositi, preoblikovati in prilagoditi sodobnemu kosu ali narediti videz bolj ležeren, tako da jo oblečemo kar skupaj z romantično obleko. Jesen je njen idealen čas, ko nas malo zazebe, je prav jakna iz jeansa tista, ki nam lahko najprej pomaga.

Marilyn Monroe v 1960, Sarah Jessica Parker v 1987 – Getty Images
Dakota Johnson – Getty Images

Ikonično in transgeneracijsko oblačilo, ki kraljuje nad vsemi trendi, z brezmejno estetsko domišljijo, ki sega od 60. do danes, s seboj pa prinaša tudi lepo skupino senzacionalnih pričevanj. Od Marilyn Monroe do Claudie Schiffer in Sarah Jessice Parker, veliko je tistih, ki govorijo o desetletjih ljubezni do denima, v kateri je utrjen srečen odnos, ki kar traja. Svetla ali temna, krajša ali daljša, tajilirana ali ohlapna, včasih z broškami za vintage pridih, drugič celo obogatena s kontrastnimi materiali. Jakna iz jeansa je top stvar in vedno najde svojo pot.

Balmain, Isabel Marant, Dior

Pazite le na kombinacije jeansa z jeansom, ker znajo biti zelo zahtevne. Po drugi strani je jakna super denimo z belimi kavbojkami ali romantičnimi oblekami, ki smo jih nosile poleti. Je zelo lepa s cvetličnim vzorcem in čipko, ker tvori dober kontrast. Še en nasvet: izberite pravo velikost in naj ne bo preveč baggy, da se v njej kar zgubite.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.