Zvezdniški trend ognjenih las se nadaljuje v jesen

V zadnjem času so topli odtenki las postali izjemno priljubljeni. Medtem ko se mnogi odločajo za prehod z naravne barve v svetlejše odtenke rdeče, oranžne in bakrene, je pomembno, da pred tem premislite in se pripravite na spremembo. Kateri odtenek izbrati, kako ga vzdrževati in kako se prepričati, da bo nova barva las izpadla čudovito – kmalu odgovorimo na vsako vprašanje. Preden se odločite za prehod na rdečo, oranžno ali bakreno barvo las, razmislite o svojem tonu kože. Nekateri odtenki toplih las bolje izpadejo z določenimi toni kože. Na primer, ljudje z nevtralnim ali toplim tonom kože običajno bolje izgledajo v bakrenih odtenkih, medtem ko so oranžni odtenki bolj primerni za tiste s hladnim tonom kože.

Pri barvanju las je kakovost izdelkov ključnega pomena. Izberite kvalitetne barve za lase in, če je mogoče, se posvetujte s strokovnjakom za barvanje las, če se boste lepotnega podviga lotile kar same doda. Pravilno nanesena barva bo trajala dlje in izpadla bolj enakomerno. Če svoje lase raje zaupate strokovnjakom, se pred nanašanjem barve posvetujte, kako pogosto boste mogle obiskati salon in na kakšne načine lahko vzdržujete ta topel odtenek las kar doma. Topli odtenki las so znani po tem, da lahko hitro zbledijo. Za ohranjanje barve in sijaja svojih las uporabljajte šampone in balzame, ki so posebej oblikovani za barvane lase. Poleg tega se izogibajte uporabi vroče vode pri pranju las, saj lahko prispeva k hitrejšemu izpiranju barve.

Če imate naravno temne korenine, se pripravite na to, da jih boste morali redno posodabljati, ko zrastejo. To je še posebej pomembno pri svetlih toplih odtenkih las, saj lahko razlika med naravno barvo korenin in barvano dolžino las postane očitna. Topli odtenki las lahko vplivajo tudi na vaš videz in izbiro ličil. Morda boste morali prilagoditi svojo ličilno rutino, da se bo ujemala z vašo novo barvo las. Na primer, oranžni ali bakreni lasje lahko zahtevajo bolj nevtralno ličilo, medtem ko rdeča barva las lahko izpostavi vaše rdeče odtenke na obrazu.

Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.