Pravljična gozdna koča v Gorskem Kotarju

Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home

Ko sem nazadnje pisala o Gorskem Kotarju ter čudoviti počitniški hiši, sredi snega, ki jo lahko najamete za najbolj romantične vikende, sem ugotovila, da vas je tema navdušila. Ne glede na to, koliko zdaj potujemo, drži, da si prav vsaka izmed nas želi odklopa in potovanja, čeprav le za dva dni. Ko pa si sredi neokrnjene narave, ki je povrh vsega tudi čudovito zasnežena, tiha in neokrnjena, no, potem doživiš popolnost. Danes vam predstavljam še eno čarobno hišo, leseno kočo, ki je v svoji esenci res popolna. Les naredi svoje, po svoje imajo tudi notranji prostori zelo posebno vlogo in takoj navdušuje.

Bivanje v lesenih hišicah in kočah, ki se nahajajo sredi nedotaknjene narave Gorskega kotarja in Like, je bila od nekdaj uresničena želje za vse, ki sanjajo o pobegu iz napetega vsakdana. Lika in Gorski kotar sta se uveljavila kot idealni destinaciji za pobeg iz mesta. Od čudovitega Zelenega vira in Vražjega prolaza, kanjona Kamačnika, Fužin pa vse do Plitviških jezer in Risnjaka, Lika in Gorski kotar skrivata čudovite naravne bisere, ki bi jih moral vsak obiskati vsaj enkrat v življenju. In poleg naravnih lepot je tu nekaj najlepših lesenih počitniških hišic. Ena, ki me je popolnoma očarala, je čudovita moderna vila, ki se nahaja v osrčju Gorskega kotarja – Gozdni dom – Forest Home.

Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home
Forest Home

Gozdni dom je sodobno urejena koča, ki se nahaja v gostem borovem gozdu, v vasi Sunger v občini Mrkopalj, in združuje vrhunsko udobje sodobne namestitve in neokrnjeno naravo. Idealen je za zimske počitnice z družino in prijatelji, skupaj pa lahko sprejme od 6 do 8 oseb. Sodobna in prostorna notranjost v skupni izmeri 197 kvadratnih metrov obsega 3 spalnice, 2 kopalnici, popolnoma opremljeno kuhinjo ter ima igralnico za otroke in savno za sprostitev. V notranjosti prevladuje les, ki v kombinaciji s kamnom ustvarja tisto posebno, prijetno vzdušje, ki nam je tako všeč, v barvah pa prevladujejo svetli odtenki bež in bele. Da bo vse ostalo v nevtralnem tonu, so dodani detajli, kot sta rumeni fotelj in tabure v dnevni sobi ter modri in oranžni fotelj v spalnici.

Forest Home
Forest Home

Dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo povezuje odprt prostor, v katerem prevladuje kamin, ki vas bo grel v mrzlih zimskih dneh in nočeh. Kopalnice in wellness imajo talno gretje. Poleg čudovite, stilsko urejene notranjosti so me še posebej očarale velike steklene stene, ki omogočajo, da skoraj iz vsakega vogala uživate v čudovitem pogledu na gozd, ki obdaja hišo. Enako čarobna je tudi zunanjost, ki jo sestavlja pokrit zunanji žar, na voljo pa sta tudi zimski vrt in jacuzzi. Čeprav te hiše ne bi zapustili več dni, se splača raziskati okolico, v kateri se hiša nahaja.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.