Praznujte z mano

Resnično življenje se najpogosteje zgodi v nekje vmes, ko ne praznujemo posebne priložnosti in nanj nismo niti pozorni. Kot zvesta čarovnica, ki se vse bolj zaveda svoje intuicije, notranjih valov in zunanjih lun, sem že cel oktober v pričakovanju. Pravijo, da se bo modra luna zgodila prav jutri, ko me praznujemo, in jutri bo dan za tisti vmesen čas, ki je vedno usklajen z najglobljimi življenjskimi, čeprav preprostimi radostmi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Med rojstvom in smrtjo, zmago in žalostjo, med začetkom in koncem uživam v neštetih izkušnjah, ki se pogosto zgodijo neopažene. In ti časi so prav tako vredni praznovanja. Vem, kaj boste zdaj rekle: ti časi niso ravno veseli in vedno je treba ukrepati in nekaj narediti. Strinjam se z vami, a morda smo pozabile, da tudi dejstvo, da ne narediš ničesar, je v resnici odločitev. In tudi to, da samo miruješ, je korak. Gledam na ta čas, kot bi opazovala neprecenljivo razglednico. Je polna barv in novih začetkov, prežeta z umiranjem in vrati, ki se ena za drugo zapirajo. V mojih očeh je zelo bogata, na trenutke žalostna, pa vendar polna sporočil, ki jih lahko ujamemo ali preprosto ignoriramo. Katere trenutke boste torej praznovale in katere prezrle, je odvisno le od vas. Morda boste želele proslaviti preprosta dejstva, da ste žive in ​​da je vsak dan priložnost, da preživite čas same s sabo, pa ne zato, ker ste v karanteni, temveč zato, ker ste zelo zanimive.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vprašajte se, kaj vse obstaja v vašem življenju, in zaznale boste številne razloge za praznovanje vmesnih časov: skodelica najljubšega čaja, čudovit sončni vzhod, dobra knjiga in vonj svežega zraka, objem osebe, ki poskrbi, da je vaš svet lepši, ali preprosto klepet s prijateljico, ki jo čutite do dna srca. Kje ste, drage moje? Zaradi katerih majhnih ali velikih stvari začne vaše srce delati prevale? Kateri so kraji, ki jih boste še obiskale, in ljudje, ki vas bodo neverjetno vznemirili? Koliko lepega si boste še vzele in katere emocije boste izbrale? Ker jaz ne mislim varčevati z ogromno žlico in se že vidim, kako pijem iz vrča življenja in se svetloba vlije vame, brez strahu in brez izjeme. Ta trenutek ne bo nikoli več samoumeven, bo pravzaprav veliko praznovanje in trenutek, ko bom vse upočasnila. Srcu in umu želim omogočati, da sprejmeta vsa življenjska čudesa.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Brez vmesnih časov, ki so lahko na prvi pogled celo mrtvi, ne bi bilo velikih trenutkov za praznovanje. In zato danes praznujem. Sebe in modro luno, ki prihaja, praznujem svojo moč in to, da sem brez strahu. V eni sami sekundi se lahko naše življenje neizmerno spremeni, ker se energija premika hitreje kot vse, kar lahko zavestno dojamemo. To pomeni, da že ena sama, majhna, a še kako pogumna odločitev lahko premakne morje dogodkov. Zato vas še enkrat sprašujem: katere emocije boste izbrale danes? Kdaj boste začele praznovati sebe in čudovito družbo, ki jo nudite same sebi?

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Če upoštevamo, da bo vse, kar mislimo in kar počnemo, oblikovalo obstoj, ki ga poznamo, potem lahko samo ponovim besede, ki jih že poznate: vse bo dobro in, drage moje zveste bralke, se vidimo jutri tam, kjer že veste, med luno in zvezdami. Lepo praznujte, pa ne le danes, vedno. 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Draga Lorela, drage neznane prijateljice.tes je, kar si napisala, v trenutku v sekundi se lahko vse spremeni. Ni bilo potrebno orozja, majhen virus, nam neznan sovraznik je ustavil cel svet.ko berem clanke se zgrozim ob toliko nakopicenega sovrastva, negativnost. Ostaja pa odprto vprasanje, sem jaz naredila kaksmo minimalno stvar, da bi bilo boljse. Edina stvar, ki ne zahteva placila in truda je iskren nasmeh, pa ga tako egoisticno skrivamo. Dajmo, naredimo korak naprej, sprejmimo drugacnost, samo oci je potrebno odpreti in videli bomo, koliko lepega je okoli nas, kaj vse zamujamo s tem, ko samo hitimo, tekamo, kopicimo stvari, ki jih ne potrebujemo.zjutraj pozdravimo sonce, zvecer zazelimo luni lahko noc, vmes pa uzivajmo v malenkostih, ki so nam ponujene. Mocne smo in verjamem, da bi zmogle. Istanite zdrave, iskren objem in prisrcen nasmeh posiljam.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.