Pri 50 letih lahko končno rečeš: “Dol mi visi!”

Prosim, ohranite pozitivno mnenje o meni, ker sem se ob tem naslovu prav nasmejala, a dejansko nisem našla primernejšega. Če bi napisala “me ne briga”, ne bi bilo dovolj močno. Če bi napisala “me ne zanima”, še manj. Torej točno tako kot v naslovu. Te teme sem se lotila zato, ker me ženske fascinirajo v vseh obdobjih, morda bi celo lahko rekla, da starejše kot so, bolj so modre, privlačne in polne izkušenj, ki jih lahko delijo s svetom. In z istim zanimanjem sem si prebrala članek in hkrati raziskavo, ki jo je opravila psihologinja in psihoterapevtka ter na zelo zabaven način podala petdesetletnicam nekaj nasvetov. No, izposodila si bom njene modrosti in dodala svoje, ker se mi zdi, da so nasveti za 50-letnice podobni tistim, ki bi jih jaz dala 40 letnicam … Torej nekaj dobrega za več generacij.

Vir: Pinterest

Naše babice so govorile, da so ženske do 25 let lepe, a gre za povsem površno lepoto, ki naj bi po 25. letu postala globlja in nekoliko bolj povezana z intuicijo. Takrat tudi razumemo, ali je ženska samo navidezno lepa ali je tudi globoko v sebi lepa. Jaz mislim, da se vse bojimo staranja, morda ne v takšni meri, da bi šle pod nož, a o staranju prav gotovo razmišljamo in pri 50 letih je nedvomno tako, da si v zelo občutljivem obdobju, nekako na polovici vsega, prelomnica, ki lahko zelo zbega ali pa odpira nova vrata, ki jih bomo z radovednostjo raziskale.

Vir: Pinterest

Pri 50 letih morate vedeti predvsem slednje: “dol mi visi” je vaš moto

Torej dol vam visi za mnenja, komentarje, limite in vsa pravila, ki niso narejena po meri. In če do sedaj tega še niste dojele, potem je skrajni čas, da naredite ta korak. Všeč mi je, da se zdaj pogovarjamo o 50-letnicah in srčno upam, da jih je na drugi strani kar nekaj. Včasih so bile ženske pri tej starosti že pozabljene, zdaj je prav obratno. Kot rečeno gre za novo življenjsko obdobje in za to, da moramo malo utišati najslabšega kritika, ki nas vseskozi spremlja: in to smo me. Ni mi všeč, ko pri 50 postanejo ženske nevidne, kot bi se zavile v meglo, ko dobijo strah pred svetom in neznanim, ko se ustavijo zaradi tabujev in predsodkov. Prosim, nikar!

Vir: Pinterest

Družba vas potrebuje in vas ne bo spregledala. Moški, ki se stara, je šarmanten? Super, kar pomeni, da ste ve še bolj privlačne.

Naježi se mi koža, ko pomislim na vse trike, ki jih uporabljamo zato, da podaljšamo mladost. In kako je moškim prihranjeno veliko, od barvanja las do fitnesa zato, ker so tako ali drugače dobri, četudi ne popolni. Nam pa se “napake” ne oprostijo. Seveda krivim časopise, televizijo, revije in še marsikaj, ampak, drage moje, ne pozabite, da imajo tiste, ki kupujejo obleke Chanel in Dior, prav 50 let, gube, malo trebuha, morda rahlo povešane veke in hkrati tako veliko karizmo, da jim svet ne pride do kolen. Po vseh izkušnjah, ki so jih imele, in po življenju, ki so ga dale skozi, kdo bi jih ustavil? Lepo prosim, saj je nemogoče!

Vir: Pinterest

Ne gre za Forever Young, temveč za Forever You

Eh, tukaj pa je velika razlika! Mladost ni večna, to, da ostajaš zvest sebi, pa je prav gotovo večna vrlina. Torej super za vse masaže, kreme proti staranju, injekcije in liftinge, če vam tako ustreza, a najpomembneje je, da ne razmišljate o stvareh, ki jih niste dosegle, temveč o tem, kar vse še boste. Ker je pred vami dolga pot in se jutri ne bo končala, zato si 50-letnice zavihajte rokave in si dajte novo priložnost, skladno s tem, kar ste. Seveda ste se spremenile, a kdo se ni? Razvoj je ključnega pomena in nič hudega, če vam gravitacija nagaja, važno je, da ne nagaja vašemu umu!

Vir: Pinterest

Če je gnezdo prazno, so tukaj druge stvari

Otroci so morda že šli in zdaj je tako, da ste v zvezi ali pač ne. Morda ste super zadovoljne s partnerjem, morda imate občutek, da je omejen in ste ga že zdavnaj prehitele. Ne ostanite ujetnice zveze, ki je že zdavnaj ugasnila in, ponovno, ne razmišljate v smislu “saj bo…”. Kaj bo? Vaša sreča je zelo pomembna in če ste same, je tudi to zanimivo, ker imate več prostora zase, za potovanja, nove dogodivščine in še kaj bi se našlo. Mame boste tako ali drugače za vekomaj, a to je idealen trenutek, da sebe malo pocartate in si privoščite stvari, ki si jih do sedaj niste.

Vir: Pinterest

Menopavza ni konec, je začetek!

Začetek novega življenja, ki vam bo podarilo veliko. Seveda bo drugače kot prej, a to še ne pomeni, da bo slabše. Poskusite delati na samozavesti in najdite ravnovesje med telesom in umom, umirite se, preberite več knjig in si vzemite čas za notranjo rast. Hormoni se bodo umirili, če si le date možnost. In dobro veste, da si zaslužite le dobro!

Vir: Pinterest

50-letnice imajo odlične spolne odnose

In dobro vedo, kaj jim je všeč. Nekateri celo pravijo, da so te ženske nevarne, prav zato, ker postavijo sebe na prvo mesto in točno vedo, kdaj da, kdaj ne, predvsem pa kako. Telo postane tempelj svobode in nežnosti, seveda ne izgleda tako kot pri 25, ima pa drugačen čar: zdaj telo zelo dobro pozna svojo zgodovino, ima izkušnje in jih zna tudi izkoristiti. Pustite na strani mentalne ovire in sheme, poslušajte, kar vam govori srce in, seveda, nikar ne pozabite na telo.

Vir: Pinterest

Misli niso plesnive

Ker švigajo. Se spreminjajo. Sledijo dogajanju. So bistre, kot najčistejša voda. Pred vami je čarobnost sveta in ni pomembno, koliko gub imate na obrazu. Vse je na dlani. Prehitele ste ljudi, premostile ovire, prišle daleč, ste trpele, se jokale, ponovno vstale. Ste ljubile, negovale, kaznovale in vzele življenje v svoje roke. Ta trenutek je čudovit zato, ker je sredi nečesa. Od vas pa je odvisno, ali bo druga sredina še bolj bleščeča od prejšnje, dovolj je, da se odločite.

Vir: Pinterest

Drage moje, nimam jih 50, a te nasvete bom prav gotovo vzela za svoje.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. V kontekstu zgornjega zapisa, se že počutim 50+ in se veselim prihajajoče druge polovice. Hvaležna, da živim v času, ki nas, ženske, podpira. Ni nam lahko in ovire so, vendar resnično, ko zmoremo reči: “Dol mi visi” in zaživeti svobodno, z zavedanjem, kako dragocene smo za ta svet, lahko izkoristimo svet sebi v prid.
    Drage ženske, podpirajmo ena drugo.
    Lorella, iz srca hvala za vse zapise, ki nas dvigujejo in navdihujejo.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.