Prijavite se na tečaj za mlade in neuveljavljene modne oblikovalce

Mladi, še neuveljavljeni modni oblikovalci, ki si šele utirajo pot v svet modnega oblikovanja in ustvarjanja, se lahko tudi letos javnosti predstavijo s svojimi inovativnimi modnimi kreacijami in zamislimi. Vse, kar morajo storiti, je, da se do 20. avgusta prijavijo na javni natečaj, ki ga že tretje leto zapored pripravlja Center mladih Koper.

Foto: promo material

Namen natečaja, ki ga koprski center mladih pripravlja že tretje leto zapored, je dati priložnost mladim in še neizkušenim modnim oblikovalcem oziroma vsem, ki to želijo postati, da svoje zamisli in delo javnosti predstavijo na pravem modnem dogodku. Prijava mora vsebovati kratko besedilo, predstavitev kolekcije, mood board z izhodiščem, konceptom, materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije (od 5 do 8 modelov) in 4 do 5 izdelanih modelov izbrane kolekcije. Prispele prijave bodo šle skozi roke ocenjevalne komisije, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja modnega oblikovanja.

Foto: promo material
Foto: promo material

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki letošnje leto prvič sodeluje pri organizaciji natečaja, velja v širšem prostoru za mednarodni premium teden mode. Z dvema edicijama letno, bogatim programskim okvirom, gostovanji najbolj pronicljivih regijskih modnih oblikovalcev ter mednarodnih medijev je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tudi izjemna platforma za razvoj modne industrije in talentov mladih modnih oblikovalcev,” navaja organizator, Center mladih Koper. Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku na obali, ki bo 21. septembra v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Prvouvrščena pa bo prejela tudi privlačne nagrade, in sicer strokovno nagrado komisije, obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle in denarno nagrado v višini 700 evrov (bruto).

Foto: promo material

Letošnja tema natečaja je etno v novi preobleki, v katerem se odraža kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost. Etno oblačilo kot takšno definirajo kroji, rezi, vzorci, izbor tkanin in grafični potiski, ki so značilni za določeno kulturo ali narod. »Etnična moda slavi kulturno dediščino in svetu s ponosom predstavlja svoje običaje, korenine in simbole,« še navajajo v koprskem centru mladih.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.