Prostor za novo, ki bo bleščeče

Danes štejem svoje blagoslove in vse tiste drobne, lesketajoče in še kako pomembne stvari, ki poskrbijo, da je vsak dan nekaj posebnega. In nazdravim prostemu času (tokrat s prav posebno Glam edition penino, domačega proizvajalca Jeruzalem Ormož), tako imenovanemu “me time-u“, torej razkošju sodobnega človeka, ki ima danes veliko, a ne prav mnogo trenutkov zato, da se ozira vase in izbere nujno potrebno. December je mesec, ko čistimo predale, predvsem tiste, ki jih imamo v duši, in naredimo nov prostor za novo, boljše in ključno. Moj seznam želja ni preveč dolg, pravzaprav opažam, da je vsako leto krajši, in zanimivo, kako me to naredi srečno. Druženje s prijateljicami, dobra kosila ali večerje z družino, tu in tam kakšen dober nakup, urejeno stanovanje, topel dom in veliko lepih besed.

Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož

Prižiganje lučk je bilo letos povsem drugačno. Sicer se mesta kar dobro lesketajo, a kar me najbolj zanima, je, ali se lesketamo tudi mi, v sebi. Včasih bi izbrala top z bleščicami in tako poskrbela, da je morala do nebes, morda dodala še rdečo šminko in čarovnija bi bila na svojem mestu. Danes razblinim predvsem misli, izberem samo pozitivne, ugotavljam, da je pri meni doma čudovito in samo pogled na jelko z medvedki, me naredi zelo srečno. Kaj pa vem, morda je samo tako, da je življenje zunaj postalo rutinsko in malo manj privlačno, kot včasih, ali je preprosto to, da smo te dni vsi našli odgovore na mnoga vprašanja in, končno, izbrali sebe. Sebe na prvem mestu, sebe v smislu občutkov, ki smo jih prej preslišali, in odnosov, ki so bili samoumevni. Pa niso.

Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož

Priznam, da sem imela čudovit vikend. In veliko ur za to, da sem se imela dobro. Pustila sem delo, obveznosti, elektronsko pošto in računalnik, prebrala sem svoje revije, gledala dober film in spekla jabolčno pito. Končno sem vzela rdeče, božične krožnike in v krogu družine nazdravila sebi, nam, življenju. Iskreno mislim, da nas določene stvari naredijo močnejše. In določene situacije pridejo zato, da v naših življenjih povzročijo majhne potrese, na nas pa je, kako se bomo odzvali. Zdi se mi, da se danes prav dobro držimo in nam ni enostavno, ampak počasi zapiramo vrata staremu letu in žal mi je, ko slišim, da je bilo bedno. Saj vem, ni bilo vrhunsko, a prepričana sem, da je s seboj prinesel tudi dobre stvari. Ker meni jih je in sem zato hvaležna.

Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož
Foto: Zen za Jeruzalem Ormož

Prijateljica me je vprašala, kaj bom oblekla za božič in za novo leto, ter dodala: “Ker jaz ne bom v pižami, čeprav bom doma in gledala Netflix.” To mi je bilo všeč. Dejstvo, da se ne damo, da si tako močno želimo normalnega življenja, sploh decembra, da niti ne pomislimo na to, da so malenkosti nepomembne. Pogledam svojo kuhinjo s prtom z zvezdicami in pomislim, da je končno čas za božične pesmi in za to, da čim bolje zaključimo leto ter se pripravimo na nove podvige, nove ljudi in nove izkušnje. In kot sem mnogokrat že zapisala, zelo me osrečuje dejstvo, da nisem sama in vas imam na drugi strani.

***Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

6 komentarjev
 1. Krasen zapis, hvala Lorella! Tudi sama delim mnenje, da leto 2020 ni bilo ravno vrhunsko, a zgodilo se je veliko premikov, potresov in sprememb … ki nas brusijo, preizkušajo in kažejo novo pot. Le verjeti moramo vanjo in pogumno stopiti nanjo!

  Lep praznični december vsem,
  Vesna

  1. Draga Vesna, res je. Važni so premiki in včasih so boleči. Še dobro, da se znamo prilagoditi in prav tako znamo najti nove poti. Objem xoxo

 2. Jaz sem letošnje leto izkoristila za čiščenje hiše, okrasila sem jo bolj bleščeče kot prejšnja leta in začela z novimi odločitvami že oktobra. Bolj sem se povezala z otrokom )6 let), ne govorim več, samo še to naredim in pridem, sem bolj prisotna pri vseh stvareh. Po svoje mi je to leto dalo čas za dom, ker smo obstali v svojih občinah. Lep december in Uspešno v 2021!
  Helenca

 3. Pred nekaj leti sva se z mojim dragim odlocila, da bova sama silvestrovala, v pizami, sredi dnevne sobe imela piknik na dekici, poslusala glasbo, gledala tv. Bilo je super. Nekako me vlece, da bi ponovila. Nove pizame, dekica, povstrcki, dobra hrana, nekaj za popit, kamin…..uzitek.
  Mogoce je zdaj zadnji cas, da se malo ustavimo, zamislimo, posvetimo najblizjim in preprosto uzivamo v tem kar imamo in kar nam je v trenutku dano.
  Vse dobro in veliko crklanja z dragimi zelim vsem.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.