Pumpkin spice latte za lepši dan

Oh, ta jesen, in kako je čudovita! Ne samo narava, ki se tako magično spreminja, ali moda, ki postaja počasi rjava, oranžna in zlata, v tej zgodbi ima tudi hrana svojo vlogo. Te dni obožujemo jabolka, hruške in slive, sploh če se nahajajo v sladicah, obožujemo pečen kostanj, ki počasi in sramežljivo prihaja na tržnice, ter seveda buče, ki jih imam najraje v obliki “mineštre”, prav tiste, ki jo pripravi moja ljuba mama, s kislo smetano, in tako nasitne, da greš potem kar ležat. A jesen je tudi to: upočasnjen ritem življenja, ki ti zleze pod kožo.


Vir: Profimedia

Oktober pa je v znamenju oranžne barve in kamor koli se obrnemo, zagledamo kakšno bučo. V pričakovanju noči čarovnic je tukaj Pumpkin Spice Latte, torej kava z dodatkom muškatnega oreščka in najboljših jesenskih začimb. Poznate? Po svetu je pravi hit in povsem oktobrska pijača, podobno kot čaj s cimetom decembra: prinaša srečo in to nam je všeč. Pumpkin Spice Latte je zaslovel tudi zaradi priljubljenega Starbucksa, kjer je vsak september in oktober del sezonske ponudbe. Povezan je s sončnim jesenskim dnevom in vsemi njegovimi barvami, vonj po začimbah pa spominja na toplino doma. Kombinaciji okusov, ki vključuje kavo, buče, cimet, klinčke in muškatni orešček, se je res težko upreti, zato si običajno privoščimo več kot le eno skodelico.

Vir: Profimedia

To pijačo, tako prijetno in jesensko, z lahkoto pripravite tudi doma in tukaj je vse, kar potrebujete:

  • skodelica kuhane kave,
  • skodelica mleka,
  • 3 žlice bučnega pireja,
  • 1 žlica rjavega sladkorja,
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta,
  • pol žličke mešanih začimb, kot so cimet, muškatni orešček, ingver, nageljnove žbice.
Vir: Profimedia

Bučni pire pripravite tako, da bučo prerežete na pol in odstranite semena. Nato jo postavite v pečico na 200 stopinj in ko se zmehča, odstranite lupino, bučo date v mešalnik in mešate, dokler ne dobite pireja. Nato pripravite kavo tako, kot vam je všeč, in količino razdelite na dve skodelici. V ponvi segrejte mleko in mu dodajte bučni pire, začimbe, rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt. Energično mešajte, da postane vse skupaj penasto in da bo kava kasneje čim bolj kremasta in lahka, nato pa jo razdelite v obe skodelici. Po želji lahko dodate smetano in jo potresete s ščepcem mešanih začimb.

Javite, če uspe!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Ah, zdaj si me spomnila na Kanado……Thanksgiving, Frappuccino Caramel, Pumpkin Spice Latte, maple syrup, prečudoviti jesenski pejsaži ontarijskega podeželja….. Teta v Torontu je za zajtrk peanut butter z marmelado na kruhu. In jaz tudi, kadar sem tam. Nostalgija…..

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.