Še, prosim!

Popolna sreča ni tako nedosegljiva. In tudi ni utopija, če jo pač znamo zaznati. Seveda naj bi vsak vsaj približno vedel, katere so stvari, ki ga naredijo neskončno srečnega, ampak v tem kontekstu ne govorim o razkošnih potovanjih ali dragih večerjah, čeprav seveda vse šteje, prej govorim o enostavnih stvareh, ki jih lahko pričaramo dnevno. Mene denimo razveseli dober capuccino ali bela kava, kot ji pravimo na obali, če je servirana v pravi skodelici in s piškotom, oziroma z občutkom, ker gre za male obrede, ki pa naredijo dan. In prav tako mi je všeč čaj za lahko noč, tu in tam, z veliko medu in nujno doma, ker moram biti že v pižami ter na pol zaspana, da je vse skupaj še bolj čarobno. In všeč mi je imeti prijatelje, s katerimi grem lahko na pizzo, ali imeti deset minut zase, da si lahko nohte pobarvam v vijola barvo in v miru počakam, da se vse posuši. Male radosti, a zelo pomembne.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

O tem sem razmišljala čez vikend, ko sem pekla brancina v pečici in pripravila mizo na balkonu. Razmišljala sem, kako mi je bilo celotno delo okoli večerje všeč: lupljene krompirja, solata Kristalka, ki jo imam najraje, nasekan domači česen, olivno olje, ki sem ga dobila na Siciliji in z njim celo zgodbo, kako je postalo uradno olje na Oskarjih. Jaz pa sem se motala med enim in drugim kuhinjskim pultom, seveda bosonoga in s figo, tako srečna, ker nisem imela čisto nobene misli v glavi in tudi nobenih obremenitev ali posebnih nalog, samo kosilo, ki se je pridno pripravljalo. Izbrala sem najlepše prtičke, kozarce iz ljube trgovine na Lago di Garda, pripravila mizo na balkonu in lahko samo še ugotovila, da je bila tam prava temperatura, prava svetloba in pravi mir. Ali sem potrebovala še kaj? Resnično ne.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

To so tisti trenutki, ko pogledam okoli sebe in pomislim: “Še, prosim!” Čeprav se na prvi pogled ni zgodilo nič posebnega, se je v resnici zgodilo vse. Svet je šel na svoje mesto, svetloba je prišla do mojega srca, misli so se umirile. In sploh nisem bila nekje v tujini ali na razkošnem potovanju, bila sem samo v svojem domu, mirna in srečna, malo tudi lačna in v pričakovanju dobre večerje. Naredila sem si te trenutke sreče preprosto zato, ker mi pripadajo in so moji od prvega do zadnjega, brez izjeme. Če malo pogledamo okoli sebe, tudi zdaj, prav gotovo zaznamo stvari ali trenutke, ki lahko poskrbijo za našo notranjo srečo, zato, da se mozaik življenja sestavi, morda ne prav do konca, a šteje vsak korak, vsak košček, ki ga postavimo in ugotovimo, da je končno na svojem mestu.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

In veste, kaj mi je še všeč? Dejstvo, da prihaja poletje, ker me ta sezona, ki tako močno diši po ljubezni, noro razveseli, tako kot branje knjige v postelji in pa dolge noči, ko črički kar ne nehajo in postane narava divja in seksi, da se lahko le sprašujemo, kako je možno, da je okoli nas toliko vsega. Vsak delček mene postane posut s čarobnim prahom, v sebi nosim vrelec mladosti in ne imejte me za noro, a se pri 43 letih počutim, kot bi jih imela morda 30 in se lahko ta meja še dodatno zniža, predvsem takrat, ko imam ob sebi prave ljudi. Živa in zaljubljena v življenje, ne potrebujem nič drugega kot to globoko in mirno plavanje v morju, ki ga imam v sebi in se kar ne konča. Raziskujem površino, potem dno, tokove, peščene predele ter tu in tam naletim na skale. V tej čarobni zgodbi zagledam svojo Sofio, kot morsko deklico, ki mi je znala podariti esenco bivanja na zemlji in kateri sem hvaležna zato, ker mi je znala pokazati nove poti in marsikdaj izbrati ljudi namesto mene.

Foto in make-up: Biljana Babič

Zadovoljna se sprehajam po svoji modri kuhinji, ki je kot košček neba sredi vaniljeve kreme. Riba je pripravljena in balkon postane raj, ki mi po tihem pove, da ne potrebujem prav nič drugega. In potem me prešine, da je to pravzaprav popolnost.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

29 komentarjev
 1. Krasno! Kot da bi bila večina članka napisana po mojem nareku. A ni življenje čudovito?
  Samo videti, občudovati in se zavedati:)
  Lep vikend

 2. Lepo. V preprostosti zivljenja se skriva carobnost trenutka,tukaj in zdaj, ko se misli umirijo, se zavedamo trenutnega vdiha in pomena BITI.

 3. Jaaaa, to, da človek zna uživati v malih stvareh…je neka osvoboditev duha. Prevsem pa to, da si znaš vzeti čas, in te male stvari videti in jih doživeti. To je DAR, ki nas osrečuje, če ga imamo.
  Ti si morska deklica, jaz pa hribovska:-)) Gore, narava, gozd, sploh s kolesom…res ne rabim veliko, da sem srečna.
  In seveda topli poletni večeri, imajo svoj čar.
  Tako lepo pišeš o svoji Sofiji, da se vedno čuti vajina povezanost. In ob tem članku, sem pomislila, da TEBI je pa res bila namenjena hčerka, čeprav bi zagotovo tudi s sinom dobro funkcionirala;-))

  uživajte punce:-)

  1. Hvala Darja…tudi hribi imajo svoj čar, nedvomno! Potem se zmeniva, da pridem jaz enkrat k tebi, ti pa k meni, vsaj za kavo 🙂 lep vikend!

 4. Ja, cudovito napisano. Kot bi sebe poslusala in hvala, ker nas znova in znova spomnes na vrednote v zivljenju. Lep pozdrav na Primorsko !

 5. Zdravo, čudovito napisano! To so tiste male stvari ki te osrečujejo. Če znaš to cenit in predvsem videti lepo v tem…ni lepšega. Zanima me še, kje se da kupiti prstane, ki jih Lorella nosi na predzadnji sliki? Lp

 6. Lepo si opisala, kako zgleda pri tebi popolnost… pri meni skoraj enako. Želim ti čim več takšnih trenutkov 😉

 7. Draga Lorella:),
  Tudi kuhanje večerje je lahko čudovito:), lahkoten in sproščen zapis, da ima človek občutek da sedi poleg tebe na balkonu:), hvala draga Lorella, in se strinjam, preproste stvari so najboljše! Bi pa rada povedala, da si na zadnji sliki fantastična!! Res čudovita!! Taka nagajiva, navihana, skrivnostna a sama v sebi “s kompasom”, ki točno ve kaj hoče in kam! Bravo draga Lorella….se beremo naprej:),
  Objem in lep vikend
  Karin

 8. Drage dame, če smem dodati (itak ste že vse povedale 🙂 ), izjemno me veseli, da vas toliko razmišlja tako pozitivno. Popolna sreča zame leži v v vseh stvareh, ki jih počnem s strastjo. Lep vikend vsem! xoxo

 9. Ja, to je Umetnost življenja, jo prakticiram tudi sama in se mi še pri 65 letih dogajajo čudeži. Pa moja življenjska pot sploh ni bila lahka-navkljub temu ali prav zato sem postala umetnica svojega življenja……

 10. Super napisano, res! Poleg tega, da si zelo lepa, krasno oblecena in zelo pametna zenska, nikakor ne kazes svojih let. Deset manj bi ti jih dala, to povem po pravici! Cudovita si in rada gledam po tv in Blescico in berem tvoje kolumne , ter gledam, kaj je nivega v modi, tukaj na fb! Lep dan ti zelim, Lorella!

 11. Draga Lorela,

  obcudujem vaš talent za modo, vaše cudovito telo, ki mu pristaja vse, predvsem pa inteligenco…. Custveno inteligenco, ki jo premorete.
  Zame ste ravno zaradi tega, boginja lepote, madam fatal .

  Ostanite se naprej taksni, skromni, socutni in nasmejani.
  Lep pozdrav in objem iz Maribora.
  Martina.

   1. Lep pozdrav Lorella tu tvoj oboževalec Andrej moram reči super fotke in tudi v veselje mi je da te vidim v oddaji dobro jutro ko si gostja pri Ani pa vedi da imaš super postavo

 12. Draga gospa, lepo prosim za nasvet: izdelek blanx za beljenje zob ne najdem vec v trgovinah: DM, Mueller, tus, mercator, spar. Ali ga morda ni vec v prodaji? Hvala, Lp Nada

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.