Sedem kodeksov ljubezni

Saj je res, včasih imamo občutek, da bi nujno potrebovale čarobno paličico, da bi se tista prava ljubezen uresničila. Saj veste, tista, ki zna živeti v popolni harmoniji, kar ne pomeni brez prepiranja, ker smo ljudje, pomeni samo, da ima občutek za sočloveka in veliko mero empatije. In ne govorim samo o ljubezni s partnerjem, temveč o ljubezni nasploh, tisti, k nas povezuje s prijateljicami, otroki in družinskimi člani. Na to temo so bile napisane stotine knjig in v nobeni ni pravega ključa ali magičnega recepta, ki bi znal delovati v vsaki situaciji. V nas je, da najdemo vse tiste tančice, ki tako skrivnostno ovijajo odnos, jih počasi dvignemo in se spustijo v srce duše. Ker na koncu šteje samo to: da prideš do dna in začutiš esenco sebe.

Freepik

Če so v ljubezni skrivne sestavine, je zagotovo teh sedem stebrov bistvenih za zdravo in dolgoročno razmerje:

  • Prisotnost: živite vsak trenutek v celoti. Prisluhnite svojim globokim zaznavam, svojim občutkom in znale boste živeti ljubezen z zapuščanjem in vpletenostjo. Bodite prisotni drug drugemu, predvsem pa se povežite s svojo notranjostjo in nikoli ne pozabite biti prisotne zase.
  • Svoboda: ljubezen je svobodna in nas spominja, da smo svobodne tudi me. Odnosa ne moremo živeti, kot da je drugi naša last, ga nadzorujemo in silimo, da se drži naših pričakovanj. Če opustite iluzorne in vnaprej zasnovane ideale, bo ljubezen lahko preživela in boste pregnale pričakovanja in razočaranja.
  • Tišina: ohranjanje lastnega svetega prostora je bistveno. Ni obvezno vedno povedati vsega, ne zaradi pomanjkanja iskrenosti, ampak zato, ker nekaterih stvari ni mogoče prevesti z besedami. Če govorimo o svojem ljubezenskem odnosu z drugimi ali vpenjamo ljubezen v besede, ki je ne moremo opisati, tvegamo odvzem moči občutka skrivnosti in čarobnosti, ki je za zdravo ljubezensko razmerje zelo značilno.
  • Zadovoljstvo: če čutiš zadovoljstvo, pomeni, da je odnos pozitiven, da se boš lahko obogatil v tej izmenjavi. Če ni trenutkov veselja in lahkotnosti, če ljubezen postane le dolgočasna ali težavna, je nekaj narobe v nas ali pa je treba razmerje prekiniti.
  • Samota: z njo se moramo prej ali slej spopasti. Če ne boste rešile strahu pred osamljenostjo, boste izpostavljene odvisniškim odnosom, zato boste obsojene na trpljenje. Če svojih notranjih konfliktov ne pozdravite, se bodo ti manifestirali tudi v odnosih in vam ne bodo pomagali živeti v harmoniji. Trenutki samote vam pomagajo tudi pri stiku s svojo ustvarjalno energijo.
  • Komunikacija: da bi se uglasili z drugim, je treba znati komunicirati na empatičen in globok način. Toda komunikacija je najprej notranja, za dialog z drugim je treba najprej poslušati in razumeti sebe.
  • Evolucija: ne pozabite, da je vsak odnos, ki ga živite, točno tisti, ki ga potrebujete v tem Fai quello che ami. Coltiva le tue passioni, fai quello che ti fa stare bene, quello che ti viene facile. Solo se stai bene dentro di te, se ti rinnovi e ti rigeneri continuamente, chi ti è vicino sarà piacevolmente attratto dalla tua presenza. Vivi la tua vita con creatività ed entusiasmo, saprai aggiungere nuovi stimoli e nuova energia anche nella coppia. Če želimo ljubezen doživeti kot darilo, jo moramo živeti kot skupno pot, ki nam pomaga rasti in se razvijati.
Freepik

V današnjem času je velik problem tudi izguba identitete. To, da začnemo delovati po pričakovanjih in se prepričamo, da smo srečne. V resnici nismo, ker ne delamo tega, kar ljubimo. Za notranji mir, uspešne odnose in ravnovesje je ključno, da gojimo svoje strasti in delamo to, kar ljubimo, stvari, ki na nas dobro vplivajo, kar včasih res ni enostavno. Le če se v sebi dobro počutite, če se nenehno obnavljate in regenerirate, si bo okolica želela vašo prisotnost. Živite svoje življenje z ustvarjalnostjo in zanosom: tudi v paru boste lahko dodale nove dražljaje in novo energijo.

Freepik

Tako kot težave, s katerimi se srečujemo v življenju, predstavljajo priložnosti za rast, tudi krize v paru služijo ravno temu, da se odnos razvija in bi bil problem, če jih ne bi bilo. Ni mogoče ljubiti vedno na enak način in vedno z enako intenzivnostjo. Tudi največje ljubezni so imele trenutke odmaknjenosti in ravno turbulenca jih je ohranila pri življenju in razpihala strasti.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.