Stilske napake po 60. letu

Dolgujem članek Aniti, ki mi je prijazno pisala in prosila za nasvet. Moje mnenje je, da so ženske lepe tudi takrat, ko niso več rosno mlade in leta so le številka. Iskreno mislim, da je temu tako in prav tako menim, da nam lahko moda vedno polepša življenje, če jo doživljamo s smislom in ironijo. Po 60. letu bi morala vsaka ženska imeti že dober, dodelan stil, predvsem pa vedeti, kaj ji je res všeč. Za vas sem izbrala nekaj napak, ki se znajo zgoditi, a dobro je, da lahko vse popravimo in ne, nikoli ni prepozno!

Ines de la Fressange na Pinterestu

Preširoki kosi

Tisti, ki nimajo oblike in se v njih skrijemo ter seveda ne pokažemo niti delčka svoje osebnosti in telesa. Napaka. Ne glede na to, kakšno je naše telo in morda ni 100 % brezhibno, je vedno pametna izbira imeti na sebi kose, ki imajo pravo obliko in poudarijo ženske obline.

Preveč črne

Tudi zato, ker se po 60. letu ten kože rahlo spremeni in obrobe postanejo nekoliko bolj blage: ustnice, obrvi, trepalnice, lasje izgubijo svojo naravno barvo. Nošenje črne, sploh pri obrazu, lahko deluje ne le grobo, temveč tudi postara. Če vam je črna zelo všeč, jo lahko zamenjate z burgundy in temno modro, ki bosta vedno delovali bolj nežno.

Preveč seksi

Zanimivo, kako lahko postanejo kosi, ki so na prvi pogled seksi, tudi kosi, ki v resnici postarajo. To se zgodi na starejših ženskah takrat, ko dobimo občutek, da nosijo nekaj zelo mladostnega, vendar se v tem sploh ne počutijo. V bistvu se vse vrti prav okoli počutja: tudi make-up naredi svoje in ni nujno, da so barve ličil zelo izrazite, važno je, da so prave za vas.

Modni dodatki

Ko je ženska starejša, je dobro, da so modni dodatki skrbno izbrani in ne preveč v kompletu. Torej če nosite isto verižico, uhane in prstan, vas znajo dobro postarati. Raje se poigrajte z močnimi kosi, ki so posebni, odbiti in drugačni, čisto dovolj je, če imate na sebi le enega.

Ines de la Fressange na Pinterestu

Poceni materiali

Ker vse hitimo z nakupi, je mnogokrat tako, da nabavimo kose, ki niso kvalitetni, kar se seveda opazi. Predvsem material, ki je slab, zelo postara. Ali pretiravamo z vzorci in potem izgubimo na področju elegance. Najdimo torej vmesno pot: dober material in manj vzorcev, svetle barve in lep kroj za našo postavo. Malo dodatkov, a naj bodo pravi in pametno izbrani.

Ines de la Fressange na Pinterestu

Must have kosi v mojih očeh

Izbira je seveda vaša in zelo individualna, a osebno bi izbrala slednje kose:

 • lep kostim,
 • temna in lepo krojena obleka,
 • blazer,
 • midi krilo, lahko je oprijeto ali na A,
 • klasične temne hlače,
 • dobre kavbojke (nikoli preveč ozke),
 • več topov v raznih barvah,
 • bela bluza moškega kroja,
 • lepe in ženstvene bluze (če so svilene, toliko bolje),
 • brezrokavnik.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

10 komentarjev
 1. Vedno preberem vaše komentarje, gledam na TV pa ne zasledim nasveta za žensko po 60 letu, majhne postave in malce bolj zaobljeno. No to sem jaz. Športno klasična varianta. Včasih zadanem, včasih nimam ideje. Lahko kakšen nasvet z vaše strani? Hvala in uspešno se naprej
  Bojana

 2. Lepo. Vem, kdo je gospa na fotkah, vem, da je dve leti starejša od mene in vem, da je bila manekenka, Lagerfeldova muza. No, vse nismo to. Ampak nasveti so OK.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.